Evenimentul Zilei > Actualitate > Aglomeraţie infernală la munte, în plină pandemie. Salvamont Braşov a salvat 17 persoane
Aglomeraţie infernală la munte, în plină pandemie. Salvamont Braşov a salvat 17 persoane

Aglomeraţie infernală la munte, în plină pandemie. Salvamont Braşov a salvat 17 persoane

Aglomeraţie infernală la munte, în plină pandemie. Salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit în cazul a 17 persoane care s-au accidentat pe pârtiile de schi.
Aglomeraţie infernală la munte, în plină pandemie. Salvamont Braşov a salvat 17 persoane care s-au rănit pe pârţiile de schi.

Salvamontiştii au fost solicitaţi să ajute persoane care s-au accidentat pe pârtiile de schi sau săniuş din Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru.

„O zi cu multe evenimente şi cu multe persoane rămase blocate pe pârtiile de schi. Erau aflate pe partea superioară a masivului, după închiderea instalaţiilor de transport pe cablu.

Aglomeraţie infernală la munte, în plină pandemie şi multe accidente

Astăzi, 01.02.2021, Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină în 14 cazuri.  Însumând 17 persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate. Acestea practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi sau săniuş din Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru.
Salvatorii montani ajunşi la locul solicitării au acordat persoanelor accidentate primul ajutor. Le-au transportat la baza muntelui, unde trei dintre acestea au fost trimise, cu echipajele SMURD. Acestea au venit în sprijin, către unităţile spitaliceşti”. Este comunicatul de pe pagina de Facebook a Salvamont Poiana Braşov.

Aglomeraţie infernală la munte, în plină pandemie. Ce recomandă Salvamont Braşov

Salvamontiştii le recomandă schiorilor începători să nu mai urce în masiv în apropierea orei de închidere a instalaţiilor de transport pe cablu şi să nu mai aleagă pârtii care nu sunt pentru nivelul lor de pregătire.

„Recomandăm schiorilor începători, care nu sunt însoţiţi de un monitor de schi, să nu mai urce în masiv în apropierea orei de închidere a instalaţiilor de transport pe cablu şi să nu mai aleagă pârtii care sunt peste nivelul lor de pregătire, atât fizică, cât şi tehnică. Aceştia ar trebui să rămână pe pârtiile destinate începătorilor, de la baza masivului – pârtia Bradu şi pârtia Stadion. Pârtiile din partea superioară sunt foarte lungi, cu secţiuni foarte înclinate şi se adresează nivelurilor medii şi avansate”, avertizează salvamontiştii.

De la începutul sezonului de schi, salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit în 230 de cazuri, implicând 237 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au trebuit să fie evacuate.