Află cum poți prepara cea mai gustoasă rețetă de la ”Chefi la Cuțite”. Durează foarte puțin și ai nevoie doar de câteva alimente

Află cum poți prepara cea mai gustoasă rețetă de la ”Chefi la Cuțite”. Durează foarte puțin și ai nevoie doar de câteva alimente Sursa: Arhiva EVZ

Ediția specială de 1 decembrie de la ”Chefi la Cuțite” a luat sfârșit, dar un preparat a rămas în gândurile juraților și ale telespectatorilor. Află cum poți prepara salata Elwirei Petre.

Ediția specială de 1 decembrie de la ”Chefi la Cuțite” a fost una dintre cele mai urmărite emisiuni. Concurenții de la Asia Express s-au luptat pentru a câștiga premiul cel mare, iar cei care au gustat preparatele au fost artiști celebrii din showbiz.

Elwira Petre a reușit să câștige punctajul maxim cu o rețetă de salată festivă, cu origini poloneze.

Ultima probă a concursului a constat în gătirea unui antreu și desert pentru familia lui Nea Marin. Cel mai îndrăgit preparat a fost al Elwirei Petre care a gătit o salată asemănătoare cu salata de boeuf.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Eu trebuia să fac salată boeuf, dar am zis să nu fac rețeta tradițională. Știam eu o rețetă pe care o fac de fiecare dată de Crăciun. Știu rețeta de când eram copil, o făceau mama și mătușa. Nici nu știu, de fapt, de unde este rețeta aceasta”, a spus soția lui Mihai Petre în ediția specială a emisiunii.

Cum se prepară?

Ai nevoie de următoarele ingrediente:ceapă albă, castraveți murați, porumb, mazăre, piept de pui fiert, ouă fierte, ridichi roșii, orez, mărar proaspăt, pastă de hrean, muștar, maioneză, sare, și piper. Cantitatea acestora diferă în funcție de numărul persoanele care vor să guste preparatul.

Se prepară exact ca salata de boeuf,ingredientele se taie mărunt și se amestecă bine,se adaugă sare, piper, muștar, maioneză, și hrean, în funcție de gust. Salata se bagă la frigider câteva minute.

Miza a fost foarte mare

Marele câștigător din ediția specială a câștigat 5.000 de euro pe care îi va dona Anitei, o tânără fără posibilități, dar pasionată de gătit. Jurații au fost nevoiți să se tatueze cu fața câștigătorului.

Chef Florin Dumitrescu, a obținut 9 farfurii și a ieșit câștigător, iar Bontea și Scarlatescu s-au tatuat chiar în emisiune cu chipul colegului lor.

După terminarea concursului, internauții au fost foarte curioși să afle de ce chiar soțul Elwirei, Mihai Petre a lipsit. Alți fani s-au întrebat de ce nu a fost invitată îndrăgita Lidia Buble.

„Nu am știut că mă îndrăgiți atât de tare. Toată lumea îmi spune că trebuia să merg pentru că și Elwira a mers singură. Eu nu aveam de unde să știu că și ea merge singură.

În momentul ăla am simțit că n-am ce să fac fără Ești. Nu-mi pare rău de decizia pe care am luat-o pentru că sunt un om foarte asumat. Îmi pare rău doar că acum îmi dau seama cât de mult v-ați fi dorit voi să mă vedeți pe mine acolo și pe Ești’, le-a mai transmis Lidia fanilor ei, potrivit România TV.