Află care sunt greșelile alimentare pe care le faci atunci când pleci în concediu

Află care sunt greșelile alimentare pe care le faci atunci când pleci în concediu Concediul de odihnă este un drept bine stabilit în Codul Muncii. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Se întâmplă foarte des ca persoanele care pleacă în vacanță să aibă probleme din cauza stomacului. Pippa Campbell, nutriționist și fondator al Female Food Club a declarat: „A pleca în vacanță este adesea un moment pentru a vă relaxa și a renunța la orice „reguli” alimentare pe care le aveți acasă; lucru care agravează balonarea, gazele și constipația.”

Greșeli făcute în concediu

Iată care sunt câteva dintre sfaturile pe care nutriționistul le oferă celor care pleacă în concediu. Berea și vinul pot cauza probleme datorită glutenului și drojdiei, totuși, „s-a demonstrat cum cantități mici de vin roșu au un efect pozitiv asupra compoziției microbiomului intestinal datorită conținutului de polifenoli”.

Microbiomul intestinal este o colecție de organisme și bacterii din intestinul nostru. Există organisme bune și rele; prea multe pot duce la simptome precum balonare excesivă, gaze și mișcări intestinale inconsistente. Alcoolul poate avea un impact direct asupra compoziției microbiomului intestinal, ducând la „disbioză”, care este un dezechilibru al microbilor din intestin.

Pippa explică că băuturile carbogazoase care conțin CO2 ajung direct în tractul digestiv, unde pot provoca balonare pe măsură ce se deplasează prin sistemul digestiv. Alimentele sărate, cum ar fi chipsurile, produsele de patiserie, nucile sărate, alimentele procesate și chiar sosurile precum ketchup-ul și maioneza pot duce la balonare, deoarece exacerbează retenția de apă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Probleme cu stomacul

Ea adaugă că grăsimile găsite în carbohidrații rafinați, cum ar fi prăjiturile, biscuiții, dulciurile și produsele de patiserie, încetinesc procesul digestiv, deoarece durează mai mult pentru a se digera, ducând la constipație și balonare.

Pippa a spus: „Dacă consumi alimente bogate în grăsimi și zaharuri, acest lucru va reduce digestia și va întârzia golirea gastrică, ceea ce poate duce la balonare și o senzație de sațietate⁠”. Practicarea controlului porțiilor, deși este dificilă atunci când este înconjurată de alimente delicioase, poate ajuta cu adevărat la reducerea șanselor de probleme cu stomacul, potrivit The Sun.