Afacerist la 21 de ani

Afacerist la 21 de ani

Mihai Vinatoru a creat portalul e-oferta.ro, unde peste 2.700 de companii isi promoveaza gratuit produsele si serviciile.

Mihai Vinatoru, 21 de ani, este un student din Ramnicu-Valcea, care are antreprenoriatul in sange. Este cel care a conceput si a dezvoltat portalul de afaceri e-oferta.ro, o platforma interactiva ce permite micilor intreprinzatori din tara noastra sa-si promoveze afacerile si produsele in mod gratuit.

Proiectul se bucura in prezent de un succes neasteptat, deoarece aproape 2.700 de firme din toata tara s-au inscris in baza de date. De asemenea, site-ul este accesat in fiecare luna de peste 24.000 de vizitatori unici.

„Nu ma asteptam la aceste cifre deoarece nu am investit absolut niciun ban in promovarea acestui serviciu (de fapt, nici nu am avut de unde, in conditiile in care toate serviciile oferite sunt gratuite)”, spune Mihai.

Ne puteți urmări și pe Google News

Site-ul contine si o sectiune de unde pot fi descarcate gratuit modele de contracte. Se pare ca acestea sunt foarte apreciate, deoarece au fost contracte descarcate si de 2.000 de ori. Mihai doreste ca in viitor sa dezvolte si sa adauge facilitati noi portalului.

Profitul mai tarziu

Deocamdata, proiectul dezvoltat de el nu ii aduce beneficii financiare prea mari. Singura sursa de venit de pe seama acestuia o reprezinta banii de pe urma programului Ad-sense de la Google (care ii ofera fiecarui site in parte publicitate in functie de continut, iar banii se iau in functie de numarul de clickuri date pe aceste reclame de vizitatori).

Este vorba de aproximativ 150 de dolari pe luna. Mihai are si oferte de publicitate platita, in medie 50 pe luna, insa nu le poate accepta, deoarece nu are propria-i firma.

„Intentionez in anul doi de facultate sa-mi deschid o firma care sa aiba ca obiect de activitate acest portal. Pentru a beneficia de reducerile pentru studenti, trebuie ca anul acesta sa nu am nicio restanta. Abia apoi o sa pot incheia contracte de publicitate”, planuieste Mihai.

Site-ul este gazduit pe domeniul „.ro” si Vinatoru plateste anual o taxa de aproximativ 50 de dolari. Portalul e-oferta.ro trebuie sa se impuna pe o piata dominata de site-uri de profil puternice precum paginiaurii.ro sau infofirme.ro.

Pasionat de afaceri si de teologie

Mihai este student in anul I la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti si tot in anul I la Facultatea de Administratie si Afaceri din cadrul Universitatii din Bucuresti. Este fiu si nepot de preot si spune ca urmeaza Teologia din pasiune, nu pentru ca ar dori ca pe viitor sa devina preot.

Primul proiect realizat de el pe internet a fost site-ul pe care l-a construit pentru biserica tatalui sau. Nu are niciun fel de studii de programare si spune ca tot ce stie a invatat singur studiind.

„Nu pot sa spun ca portalul a fost creat de mine de la zero. Am folosit o platforma gratuita pe care am modificat-o dupa necesitatile unui astfel de proiect”, adauga Mihai.