Evenimentul Zilei > Politica > Adrian Năstase: „Ne îndreptăm spre un regim autoritarist”
Adrian Năstase: „Ne îndreptăm spre un regim autoritarist”

Adrian Năstase: „Ne îndreptăm spre un regim autoritarist”

Adrian Năstase: „Ne îndreptăm spre un regim autoritarist”. Fostul premier a mai declarat că nu cred că cifrele Covid sunt corecte.
Adrian Năstase: „Ne îndreptăm spre un regim autoritarist”. Fostul premier, prezent la emisiunea Subiectiv, moderată de Răzvan Dumitrescu,  a vorbit despre perioada „foarte complicată” pe care o traversează România în contextul pandemiei.
El a avertizat că România se îndreaptă spre un regim autoritarist, lansând să se înţeleagă că se referă la președintele Klaus Iohannis.

Adrian Năstase: „Ne îndreptăm spre un regim autoritarist”

Adrian Năstase: „Se acumulează nemulţumire în societate. Ce se întâmplă în țară, cred că vedem cu toții situația socială foarte complicată. În condițiile în care apare această suprapolarizare de care oamenii politici încă nu sunt foarte conștienți.
Apare o situație politică care este tot mai complicată și care duce încetul cu încetul către un sistem autoritarist. În momentul în care o singură persoană a reușit să obțină Parlamentul său, Guvernul său, practic sistemul său de justiție, cel puțin așa cum apare în indicațiile care se dau în legătură cu unele teme în care soluția nu convine”, a declarat  Adrian Năstase.

Cele mai importante mesaje lansate de fostul premier sunt:

-impozitarea progresivă e soluţia ideală
-s-a greşit cu măsurile covid la început
-ca premier nu poţi da vina pe oameni
-stilul lui Cîţu mai mult irită
-Câţu mi se pare un premier mai angajat, în comparaţie cu Ludovic Orban.
-Adevărul este că economia este în picaj, nu creează venituri
-Cîţueste prizonierul celor din coaliţie
-AUR nu are un grup consolidat
-PSD face aceleaşi greşeli c aîn terecut
Despre Şoşoacă a spus că îi este greu să înţeleagă oamenii care strigă. Argumentele ei sunt strigate.

Adrian Năstase, despre măsuri de austeritate îngrozitoare

„În ceea ce privește situaţia economică, lucrurile sunt foarte grave și ușor de înțeles. În condițiile în care am avut anul trecut un deficit bugetar de 9,8% și doar 1% s-au datorat măsurilor împotriva pandemiei, este clar că anul trecut a fost unul foarte dificil, ca să nu spun altfel, din punct de vedere economic. Anul acesta vom avea un deficit anunțat de 7,2%, în opinia mea după rectificări se va ajunge cu siguranță la 8%, iar în următorii 3 ani noi ar trebui să ajungem înapoi la 3%. Lucrurl acesta va presupune – dacă se va încerca realizarea lui – niște măsuri de austeritate îngrozitoare” – a mai explicat Adrian Năstase.