În contextul în care Europa este continentul cu cel mai negru bilanţ, Italia, Spania şi Franţa sunt cele mai afectate ţări din cauza deceselor provocate de Covid-19.

Conform Radio România Actualităţi, numai în Italia au murit peste 15 mii de persoane. Totuşi, de câteva zile se înregistrează o tendinţă de stabilizare a situaţiei, iar bilanţul zilnic a scăzut constant.

Astfel, autorităţile intenţionează să menţină restricţiile o perioadă şi situaţia ar putea să înceapă să revină, treptat, la normal, începând cu 9 mai.

„Corespondenţă din Roma – Reporter: Elena Postelnicu – În regiunea Lombardia, situaţia critică a rămas doar la Milano, unde în spitale şi sub supraveghere medicală la domiciliu se află 11.230 de cetăţeni.

La nivel naţional se înregistrează 91.246 de pacienţi pozitivi. În peninsulă începe astăzi şi cea de-a patra săptămână de izolare, în care cetăţenii pot ieşi din locuinţe doar din motive de sănătate, de lucru urgent sau pentru cumpărături.

Solicităm poporului nostru un mare sacrificiu, sunt conştient, dar aceasta este unica stradă – a comentat, din nou, premierul Giuseppe Conte, referindu-se la faptul că de trei săptămâni lumea nu se mai poate deplasa în afara localităţilor de rezidenţă şi nici măcar la locul de muncă.

Italienii vor fi nevoiţi să rămână în locuinţe, fără să-şi revadă nici măcar familiile, chiar şi de Paşte.

Abia de la 14 aprilie s-ar putea trece la o a doua fază de convieţuire cu epidemia şi abia din primele zile ale lunii mai se prevede o deschidere graduală a tuturor activităţilor comerciale.”

Transcript realizat de Rador