Adevărul despre pepeni! S-a aflat: cum recunoști fructele pline de chimicale

Adevărul despre pepeni! S-a aflat: cum recunoști fructele pline de chimicale

Biostimularea este folosită pe scară largă acum în agricultură, iar legumele și fructele crescute cu ajutorul acestor substanțe chimice au ajuns și pe mesele noastre.

Unii pepeni pot fi injectaţi cu substanţe care accelerează creşterea şi coacerea.

Este indicat sa consumăm pepeni verzi cumpăraţi din surse sigure sau cel puţin de la comercianţi de la care ai mai cumpărat şi au fost buni din toate punctele de vedere: interior roşu, dulce şi seminţe negre.

Una dintre substanţele folosite de-a lungul ultimilor ani, pentru a creşte şi a coace miezul pepenilor este Forchlorfenuron, o substanţă folosită la accelerarea creşterii şi în SUA – pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisă în Europa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Forchlorfenuronul a fost testat pe şoareci în SUA, observându-se că, la doza maximă administrată, 400 de grame pe kilogram de masă corporală, apare alopecia,adică pierderea părului.

Există fermieri care culeg pepenii mai devreme şi pentru a le da aspectul de copt îi injectează, lucru extrem de riscant pentru sănătatea oamenilor.

Pepenii injectaţi au seminţele albe, necoapte. Acestea nu trebuie neapărat să fie descoperite abia când ajungem cu pepenele şi îl tăiem, ci înainte de a-l cumpăra.