Arsenie Boca a fost vânat de Securitate toată viaţă sa. S-a încercat în permanentă marginalizarea lui, dar acesta nu s-a lăsat intimidat. Ca o ironie, ultima lui dorința a fost „sabotată” de cei care îi doreau răul.

„Şi-ar fi dorit să vină să moară aici (la Sâmbăta – n.r.), unde şi-a început viaţă monahală. Aici a trăit că monah timp de 10 ani neîntrerupt. A făcut o schiţă pentru trei morminte: pentru el, pentru fostul coleg de şcoală şi pentru mitropolitul Nicolae Mladin. Şi-a făcut chiar şi crucea de mormânt. Nu puteau să-i dea voie să fie înmormântat la Sâmbăta pentru că ei asta au urmărit, să-l marginalizeze. L-a mutat la Prislop cu scopul de a-l scoate din atenția oamenilor”, a povestit părintele Mihail. Documentarul „Arsenie Boca – Omul dintre Sfinţi”, o producţie marca „Asta-i România!”, poate fi urmărit, în premieră, sâmbătă, 13 iunie, de la ora 20.00, la Kanal D.


FOTO: Capturi din documentarul „Arsenie Boca – Omul între sfinți”Echipa a mers pe urmele Sfântului Ardealului, cum a fost supranumit Arsenie Boca, și vine cu dezvăluiri în premieră despre viață și minunile acestuia. Oameni care l-au cunoscut îndeaproape sau care au fost „atinşi” de harul Părintelui vorbesc despre cel care le-a schimbat viaţă sau pur şi simplu i-a lăsat muţi de uimire într-un moment al vieţii lor.„S-a scris şi s-au spus foarte multe despre Arsenie Boca. Noi am mers pe urmele lui şi am aflat lucruri uimitoare. Unii spun că mediatizarea excesivă din ultima vreme i-a mai știrbit din aura, dar cred că Sfinții nu se demonetizează, ci devin tot mai mult reper și sprijin pentru oameni. Am simţit nevoia să spunem adevărată poveste a părintelui, fără exagerări, fără interese meschine. Şi, în definitiv, am vrut să vedem şi noi dacă drumul până la Prislop vindecă şi alina”, a spus Mihai Ghiţă, prezentatorul emisiunii „Asta-i România!”.

Te-ar putea interesa și: