Evenimentul ZileiSportACUZAȚII DURE la adresa lui Tolontan! Gușă S-A DEZLĂNȚUIT în scandalul momentului din judo: „Securist notoriu! Toul este o minciună”

ACUZAȚII DURE la adresa lui Tolontan! Gușă S-A DEZLĂNȚUIT în scandalul momentului din judo: „Securist notoriu! Toul este o minciună”

ACUZAȚII DURE la adresa lui Tolontan! Gușă S-A DEZLĂNȚUIT în scandalul momentului din judo: „Securist notoriu! Toul este o minciună”
Cozmin Gușă, președintele Federației Federației Române de Judo, a avut o nouă reacție în scandalul pornit de jurnalistul Cătălin Tolontan, după publicarea în Gazeta Sporturilor a unui material în care o sportivă de judo îl acuză pe antrenorul Florin Bercean.

Sportiva Cătălina Rob Ditan, în vârstă de 18 ani, a povestit în articol cum antrenorul Florin Bercean ar fi acuzat „regim de teroare”, precizând că antrenorul i-ar fi fracturat un deget de la piciorul Gianinei Andreica.

Cozmin Gușă a negat acest incident, precizând că este o campanie a lui Cătălin Tolontan, îndreptată împotriva Federației.

„Există, de câteva săptămâni, o campanie a lui Cătălin Tolontan, securist notoriu cu acte, împotriva Federației Române de Judo. Totul este o minciună!”, precizează Cozmin Gușă.

„Pe Tolo l-am cunsocut acum 20 de ani, când nu știam că sunt ofițeri acoperiți ai serviciilor secrete. Pe Tolontan l-am ajutat când l-a dat afară Sârbu de la Prosport și l-am angajat la Gazeta Sporturilor. Din acest motiv, cam în urmă cu 6-7 luni, când a început să înjure Federația, l-am sunat, pentru că făcut un lucru extrem de ciudat! A dedicat o pagină întreagă băiatului meu, judocan, care face studii in Olanda, care este modest, evident mai face și greșeli. A publicat un articol defaimator despre băiatul meu, iar atunci l-am făcut porc! L-am întrebat de ce scrie astfel de porcării despre un copil pe care îl cunoaște de 20 de ani! Este puternic Andrei, dar totuți, un astfel de articol defăimător pentru un baiat de 21-22 de ani, e dificil pentru cariera lui. Nu l-a interesat!

Cand a început campania cu judocanele, l-am sunat și i-am spus că nu e adevarat și că trebui să se informeze, ca va fi rău și pentru sportivi, dar și pentru antrenori. Într-adevăr, discutând cu el al telefon și văzând că nu își asumă, l-am facut idiot!

Îl provoc public pe Tolontan să-și facă un consult psihiatric. Dacă dorește să mă dea în judecată că l-am defăimat, să mă dea, dar cer judecătorilor ca, înainte să se discute cazul, să-și facă un control! Are o atitudine nefastă, de tip maniaco-depresiv, asupra societății. Acest Toloantan este periculos pentru societate și pentru Federația Română de Judo.

Sunt profesor la origine, iubesc copiii, imi plac mai mult copiii pentru că am pasiunea de a-i ajuta! Faptul ca el susține că eu aș lăsa antrenorii să chinuie niște copii este fals.

Judocanii din România sunt tratați bine, iar toți campionii acestui sport pot depune mărturie.

Este josnic să creezi un fenomen de genul „MeeToo”, doar ca să-mi faci mie rău, te duci în zona bolii! Repet! Acest Tolontan e bolnav psihic!", a precizat președintele Fedrației Române de Judo, Cozmin Gușă.

 


Accesează: