Evenimentul Zilei > Monden > Actrița Natalie Portman își face echipă de fotbal feminin, susținută de Serena Williams
Actrița Natalie Portman își face echipă de fotbal feminin, susținută de Serena Williams

Actrița Natalie Portman își face echipă de fotbal feminin, susținută de Serena Williams

O nouă franciză de fotbal feminin, care va debuta în 2022 la Los Angeles, a fost creată de un grup de investitori format exclusiv din staruri feminine americane, la inițiativa actriței și militantei Natalie Portman, căreia i se alătură celebra Serena Williams.

Viitorul club de fotbal feminin se va numi Angel City și îi aparține în acte iubitei actrițe americane Natalie Portman, alte acționare majore în proiect fiind tenismena Serena Williams, actrițele Jessica Chastain și Eva Longoria sau investitoare precum Kara Nortman, specializată în tehnologia cu capital de risc, respectiv antreprenoarea în domeniul jocurilor video Julie Uhrman, care va fi președinta echipei, relatează AFP.

„Un grup fondat în mare parte din femei și condus de actrița și militanta Natalie Portman (…) a obținut dreptul exclusiv de a lansa o echipă profesionistă de fotbal feminin la Los Angeles, care urmează să debuteze în primăvara lui 2022″, a anunțat marți Liga națională feminină de fotbal (NWSL) din Statele Unite. Echipa va deveni a 11-a din Ligă, în timp ce o altă nouă franciză, Louisville FC, se va alătura celor 9 echipe actuale în 2021.

„Astăzi, susținem o etapă pasionantă anunțând primul grup proprietar al unei francize conduse de femei. Este o schimbare tangibilă pentru sportive”, a declarat Natalie Portman, actrița distinsă cu un Oscar în 2011 pentru rolul din „Black Swan” și o susținătoare  convisă a femeilor-regizor. La ultima ediție a Oscarurilor, din februarie 2020, ea a purtat un sacou pe care avea inscripționate numele mai multor regizoare din lumea întreagă, printre care americanca Greta Gerwig sau franțuzoaica Celine Sciamma.

NWSL a fost prima ligă sportivă profesionistă din State care s-a reluat în timpul pandemiei ce a afectat major țara. Multe staruri campioane mondiale en titre, precum adulata Megan Rapinoe, au renunțat să ia parte la această ediție a Challenge Cup, care a debutat pe 27 iunie și se desfășoară fără spectatori, ea urmând să se încheie duminica viitoare.

 

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: