Evenimentul Zilei > Social > Actorul Ion Caramitru a fost internat în spital. Prima reacţie: „E în investigaţii.”
Actorul Ion Caramitru a fost internat în spital. Prima reacţie: „E în investigaţii.”

Actorul Ion Caramitru a fost internat în spital. Prima reacţie: „E în investigaţii.”

Organizatorii Festivalului Serile Filmului Românesc (SFR) au anunţat că actorul Ion Caramitru are probleme de sănătate şi va fi nevoit să se interneze în spital pentru următoarele patru zile.

Astfel, Andrei Giurgia, preşedintele ARTIS şi organizatorul evenimentului cultural, a declarat că Ion Caramitru nu va mai putea ajunge la SFR. Marele actor ar fi trebuit să fie prezent în această seară la Iaşi, pentru deschiderea oficială a ediţiei a XII-a SFR, care îi era dedicată.

Evenimentul va începe la ora 20:00, în Piaţa Unirii, iar la Gala de deschidere a SFR va fi proiectat în aer liber filmul Ştefan Luchian. În această producţie din 1981 Ion Caramitru interpretează un rol magistral.

40 de ani de când a fost lansat filmul Ştefan Luchian

La acest eveniment cultural de marcă vor fi prezenţi actriţa Maria Ploae, ambasadoarea SFR, dar şi criticul de film Irina-Margareta Nistor. De asemenea, a fost invitat şi Nicolae Mărgineanu, regizorul filmului Ştefan Luchian.

Producţia care îl are centru pe marele pictzor împlineşte 40 de ani de la lansare. „Domnul Caramitru, din păcate, nu vreau să cred că suntem năpăstuiţi de soartă, nu va putea face deplasarea la Iaşi.

Este internat la spital în acest moment, la Bucureşti. E în revenire, e în investigaţii medicale. Îi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă. El va fi internat în următoarele patru zile.

În 2012, ca semn al aprecierii pentru întreaga activitate, Ion Caramitru a primit o stea pe Aleea Celebrităților – Walk of Fame, din Piața Timpului din Bucuresti

Ion Caramitru va încerca să intre în direct

Nu va putea face o deplasare la Iaşi. Toată lumea este optimistă şi bucuroasă pentru că nu este ceva grav. Nu este Covid-19 şi nu sunt alte probleme. Festivalul merge mai departe. Suntem alături de domnul Caramitru.

Cu siguranţă, dacă va putea va intra în legătură directă cu noi în perioada următoare, vom face în fiecare seară acest lucru pentru a vă transmite gândurile lui bune.

Pentru noi ca organizatori este complicat să munceşti un an de zile în jurul unui personaj şi la un moment dat să se întâmple ce s-a întâmplat, dar mă bucur că domnul Caramitru este bine”, a declarat Andrei Giurgia.

În schimb, în cadrul ediţiei din acest an a festivalului va fi prezent actorul Horaţiu Mălăele. Acestuia i-a fost dedicată cea de-a XI-a ediţie a SFR. La fel ca în cazul ui Caramitru, nici Mălăele nu a fost prezent deoarece fusese confirmat pozitiv cu Covid-19.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: