Evenimentul Zilei > Social > CNN dă exemplu în SUA! Postul a concediat trei angajați care au venit la birou fără să fie vaccinați împotriva Covid-19
CNN dă exemplu în SUA! Postul a concediat trei angajați care au venit la birou fără să fie vaccinați împotriva Covid-19

CNN dă exemplu în SUA! Postul a concediat trei angajați care au venit la birou fără să fie vaccinați împotriva Covid-19

CNN a concediat trei angajați pentru intrarea într-un birou fără a fi fost vaccinați împotriva Covid, anunță presa americană.

Este unul dintre primele cazuri în care o firmă din SUA face concedieri pentru încălcarea politicii de vaccinare a companiei.

„Avem o politică de toleranță zero în acest sens”.

Șeful CNN, Jeff Zucker, a anunțat demiterile într-o notă trimisă joi către mai multe instituții mass-media din Statele Unite ale Americii.

Vaccinarea este obligatorie pentru oricine face muncă de teren, lucrează cu alți angajați sau intră într-un birou al companiei, a precizat Jeff Zucker. „Ca să fiu clar – avem o politică de toleranță zero în acest sens”.

În luna mai, guvernul SUA a declarat că este legal ca angajatorii să solicite personalului care se prezintă la locul de muncă să fie vaccinat împotriva Covid-19.
În Statele Unite este legal ca firmele să  le solicite angajaților să se vaccineze.

Marile companii au hotărât să impună vaccinarea angajaților care vin la birou

Mai multe firme importante – inclusiv Facebook și Google – spun că vor solicita angajaților să se vaccineze înainte de a se prezenta la serviciu atunci când activitatea va fi redeschisă în lunile următoare.

Dat fiind că atât Google, cât și Facebook, oferă un anumit nivel de flexibilitate în ceea ce priveşte libertatea angajaţilor de a lucra de la distanţă, măsura îi vizează numai pe cei care doresc sau sunt nevoiţi să lucreze în birourile celor două companii. La unison, Google şi Facebook au explicat motivele acestei decizii: angajații din birouri au mai multe contacte directe cu colegii şi partenerii, așadar riscurile de a contracta sau răspândi infecția cu SARS-Cov-2 sunt mai mari.

Principalele companii aeriene, Delta și United Airlines, solicită noilor angajați să facă dovada vaccinării, în timp ce banca de investiții Goldman Sachs solicită angajaților săi să anunțe dacă s-au imunizat sau nu, deși nu solicită vaccinarea personalului.
Și președintele Biden a ordonat celor două milioane de angajați federali să prezinte dovada vaccinării sau să se supună testelor obligatorii și purtării măștii, notează BBC.