Achitat de Tribunalul Suceava după 9 luni de arest

Achitat de Tribunalul Suceava după 9 luni de arest

Un bărbat din comuna suceveană Fântânele, Mirel Fasolă (34 de ani), a fost achitat săptămâna aceasta de magistraţii Tribunalului Suceava, într-un proces de viol, în care a stat nu mai puţin de 9 luni în arest şi a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei la 8 ani de închisoare, cinci pentru viol, trei pentru violare de domiciliu.

Fasolă este acuzat că în seara zilei de 8 martie 2010 a intrat în casa mătuşii sale, o bătrână de 76 de ani, şi a violat-o. Ceea ce l-a scos din spatele gratiilor pe Fasolă a fost chiar proba nr. 1 a anchetatorilor, ADN-ul prelevată pe de o mai multe urme de spermă găsite pe patul victimei, la cercetarea la faţa locului. În timpul recursului, judecătorii aveau să afle că ADN-ul nu corespunde profilului genetic al lui Fasolă. Mirel Fasolă s-a întors acasă, la Fântânele, după 9 luni de arest, şi e hotărât să dea în judecată autorităţile din vina cărora a ajuns după gratii. "Poliţiştii m-au bătut şi m-au obligat să recunosc un viol pe care nu l-am comis", explica ieri inculpatul salvat de proba ADN.

Amprenta unui alt suspect

Dosarule este unul cât se poate de încurcat, mai ales că, în timp ce căutau probe prin casa victimei, criminaliştii poliţiei au dat peste amprentele unui alt tânăr din localnic, Liviu Mistodie, 24 de ani. Anchetatorii au stabilit că acesta din urmă nu are nici o legătură cu violul, venind în casa victimei pentru a-i repara televizorul, variantă confirmată chiar de bătrâna violată. Coincidenţă sau nu, câteva luni mai târziu, în octombrie 2010, Liviu Mistodie a fost arestat pentru că ar fi violat şi omorât o bătrână de 82 de ani, dintr-o comună învecinată.

Ne puteți urmări și pe Google News

"O să-l judece Dumnezeu"

Anchetatorii care s-au ocupat de acest caz sunt convinşi că Mirel Fasolă este autorul violului, iar procurorii au atacat sentinţa Tribunalului la instanţa superioară, Curtea de Apel Suceava. Ei se bazează pe faptul că pe perioada cercetărilor Fasolă a recunoscut că şi-a violat mătuşa, imediat după ce a picat testul cu detectorul de minciuni. Mirel Fasolă, susţin anchetatorii, a dat la acea vreme o declaraţie foarte detaliată, oferind amănunte pe care nici poliţiştii nu le ştiau în acel moment al cercetărilor. Suspectul le-a făcut poliţiştilor atunci şi o schiţă, pentru a le explica cum a intrat în casa mătuşei sale. Şi victima violului, Elena B., este sigură că violatorul este nepotul ei, după ce, în timp ce o siluia, a reuşit să-i smulgă fesul de pe cap şi să-i vadă chipul. "Pot să pun mâna în foc, să ardă, dacă nu e el. El e. Acum, de când e liber, trăiesc cu frică. O să-l judece Dumnezeu", se resemnează mătuşa lui Mirel Fasolă.