A PREZIS ce se „întâmplă”? Ce a spus acest OM despre noi. Cea mai sumbră speculaţie

A PREZIS ce se „întâmplă”? Ce a spus acest OM despre noi. Cea mai sumbră speculaţie

Biochimist recunoscut la nivel mondial pentru cele “Trei Legi ale Roboticii”, a trăit în America, dar s-a născut în Rusia.

Isaac Asimov, printre altele şi scriitor SF, prezicea, în urmă cu 50 de ani, câte ceva despre lucruri la care avem acces acum.

Buzz Feed a realizat nu demult o listă cu predicţiile lui Asimov despre cum vom trăi noi astăzi, ce vom avea în casă, sau în ce ne vom pregăti cafeaua în fiecare dimineaţă, nota Buzz Feed.

Pe suprafeţe mici

Ne puteți urmări și pe Google News

Iată doar câteva „elemnte” din predicţiile lui Asimov: “Bucătăria va fi alcătuită din obiecte care vor pregăti mese gata de servire, vor încălzi apă şi o vor transformă în cafea”; “Prânzurile şi cinele, cu hrană semipreparată, vor fi depozitate în congelator înainte să fie gata de preparare”; “Va fi pus mult efort în proiectarea vehiculelor cu “creiere-digitale”. Vehiculele pot fi setate pentru ajunge la diferite destinaţii şi vor fi în stare să facă asta fără ajutorul oamenilor”; “Accentul va fi pus tot mai mult pe mijloacele de transport care vor avea tot mai puţin contact cu solul”; “Doar navele fără echipaj uman vor fi lansate pe Marte, deşi o expediţie umană va fi în desfăşurare şi va apărea un model elaborat al unei colonii marţiene”; “Pe suprafeţe mici, trotuare mişcătoare (cu trepte pe cealaltă parte şi o clădire în faţă lor) îşi vor face apariţia în centrul oraşelor”.

Rasa maşiniştilor

“Există o mare probabilitate că populaţia lumii să atingă 6.5 miliarde de locuitori, iar populaţia Statelor Unite ale Americii să fie de 350 de milioane de locuitori”; “Sateliţi care se sincronizează, suspendaţi în spaţiu, vor face posibilă conexiunea ta în orice loc pe pământ”; “Comunicarea va deveni vizibilă şi vei auzi şi vedea în acelaşi timp persoană pe care o telefonezi”; “Lumea din va avea puţine locuri de muncă rutinizate care pot fi făcute chiar mai bine de diferite maşinării decât de orice fiinţă umană. Omenirea va deveni astfel o rasă a maşiniştilor”; „Omenirea va suferi grav de boala plictiselii”; “Puţinii norocoşi care vor fi implicaţi în muncă creativă de orice tip vor deveni o adevărată elită şi vor face mai mult decât să fie o maşină”; “Cea mai sumbră speculaţie pe care o pot face despre 2014 este că, într-o societate preocupată de obţinerea timpului liber, cel mai glorios cuvânt din vocabular va fi muncă!”.