A murit Bruno Covas, primarul social-democrat care a scris istorie. Avea 41 de ani, iar în în 2018 a devenit cel mai tânăr primar al oraşului Sao Paulo, cea mai mare aşezare urbană braziliană şi sud-americană.

Din nefericire pentru familia lui şi pentru toţi cei care l-au apreciat, edilul a pierdut lupta cu o formă agresivă de cancer gastric. Liderul Partidului Social Democrat Brazilian (PSDB) era nepotul guvernatorului din Sao Paulo, Mario Covas. Din cauza agravării bolii, Bruno a fost internat la 2 mai în Hospital Sirio Libanés din Sao Paulo.

Simţind că nu mai era capabil să-şi ducă la capăt îndatoririle din fişa postului, Bruno Covas a cerut concediu de 30 de zile pentru a se dedica îngrijirilor. „Corpul meu cere să dedic mai mult timp tratamentului, care intră într-o fază foarte severă”, a anunţa acesta la un moment dat.

A murit Bruno Covas, primarul social-democrat care a scris istorie

Presa din Brazilia a dezvăluit că persoanele care i-au fost aproape până în ultimele clipe au aflat cât de mult s-a chinuit primarul. Astfel, cancerul gastric care i-a fost descoperit în 2019 i-a afectat ganglionii limfatici, ficatul şi oasele. În ciuda tuturor problemelor de sănătate şi a efectelor generate de şedinţele de chimioterapie, el a continuat să-şi exercite atribuţiile. Sao Paulo este cel mai populat oraş din Brazilia, astfel că pandemia de coronavirus nu a fost uşor de gestionat.

Efectele cancerului pe chipul lui Bruno Covas

„Bruno Covas Lopes (7 aprilie 1980 – 16 mai 2021), cunoscut sub numele de Bruno Covas, a fost un avocat, economist și politician brazilian care a fost membru al Partidului Social Democrației din Brazilia (PSDB) și a fost primar al orașului São Paulo din 2018 până la moartea sa, în 2021.

A fost nepotul fostului guvernator al statului São Paulo Mário Covas și a fost anterior secretar de stat al Mediului și președinte al PSDB Youth. În 2015, Bruno Covas a fost sub-raportor al Comisiei parlamentare mixte de anchetă Petrobras (CPMI da Petrobras) și membru al Comitetului special al majorității penale.

Bruno Covas a beneficiat de retragerea lui Doria

În octombrie 2016, Covas a fost ales viceprimar al orașului São Paulo, alături de João Doria. La începutul lunii aprilie 2018, Covas a preluat funcția de primar după demisia lui João Doria, care a fost ales guvernator de stat la alegerile generale din 2018.

În noiembrie 2020, Covas a fost ales pentru un mandat complet ca primar, învingându-l pe candidatul PSOL, Guilherme Boulos. În mai 2021, Covas a fost internat la spitalul sirian-libanez pentru a continua tratamentul împotriva cancerului, solicitând o concediu administrativ de la birou pentru 30 de zile. A murit la 16 mai 2021, devenind primul primar din São Paulo care a murit în funcție”, se arată pe en.wikipedia.org.