Evenimentul Zilei > Social > A mai plecat un pictor!
A mai plecat un pictor!

A mai plecat un pictor!

Pictorul Marian Condruz a trecut la cele veșnice. El s-a născut la București, în toamna anului 1952, într-o familie în care tatăl era de origine valonă, iar mama dintr-o familie de boieri din Moldova.

Un spirit viu, Marian Condruz era tipul de artist care „ardea” pentru opera sa. Mereu în căutări, mereu în dialog cu colecționarii și iubitorii de artă, avea un discurs plastic și filosofic ce transcendea lumea materială. 

Cu o copilărie și o adolescență plină de lipsuri, Marian Condruz s-a luptat din greu pentru pasiunea sa. Deși n-a fost încurajat de familie, și-a urmat visul. Lucrând ca asistent al lui Sever Frențiu, și-a dezvoltat un stil personal, influențat de mai multe curente artistice, trecând prin realism, cubism până la suprarealismul ultimelor sale lucrări.

Opera sa plastică cuprinde teme dintre cele mai diverse, între care se evidențiază peisajele venețiene, naturile statice, peisajele din țara natală, cu un simț al culorii extrem de rafinat. Lucrările sale se află în numeroase colecții particulare, din țară și străinătate. Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină!