De frică să nu rămână pe străzi și să nu aibă ce mânca, un om al străzii din Târgoviște i-a mințit pe medicii de Unitatea de Primiri Urgențe că a venit din Anglia ca să fie trimis în carantină instituționalizată.

Disperarea și sărăcia l-au împins să-i mintă pe medici. După ce a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Târgovişte pentru o consultaţie, bărbatul fără adăpost le-a mărturisit medicilor că la începutul lunii mai s-a întors din Anglia.

Pentru a Evita izbucnirea unui nou focar de coronavirus, medicii au acţionat prompt şi l-au trimis în carantină pentru 14 zile.

După ce au constatat că bărbatul a mințit, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte au deschis un dosar penal pe numele acestuia, scrie Antena 3.

Regula intrării în izolare pentru cetăţenii care se întorc în ţară va fi menţinută până la 15 iunie

Premierul Ludovic Orban a anunţat joi că regula intrării în izolare pentru cetăţenii care se întorc în România din alte state va fi menţinută până la 15 iunie, excepţie făcând cei care revin din state în care nu există nivel de răspândire care să impună intrarea în izolare.

„Până la data de 15 iunie (…), toţi cei care se întorc din ţări care sunt, conform evaluărilor INSP, cu un nivel ridicat de răspândire a virusului, trebuie să intre în izolare 14 zile, izolare la domiciliu, carantinarea se va face numai la cerere.

Această regulă rămâne până la data de 15 iunie. Sigur că dacă ei pleacă în ţări în care nu există nivel de răspândire care să impună intrarea în izolare la întoarcere, atunci nu trebuie să se izoleze. Şi astăzi, de exemplu, vin 16.000 de cetăţeni care intră în România, din care cetăţeni români probabil sunt 11.000 -13.000 de cetăţeni, doar aproximativ jumătate dintre ei sau puţin peste jumătate intră în izolare la domiciliu, iar ceilalţi vin din destinaţii pentru care nu este necesară izolarea la domiciliu”, a declarat Ludovic Orban la finalul vizitei efectuate la Centrul Tehnic de la Titu, judeţul Dâmboviţa.