Evenimentul Zilei > International > A îngrozit America de Sud. Românul care a ucis doi copii a fost capturat. Rolul cheie al ambasadorului României în Peru
A îngrozit America de Sud. Românul care a ucis doi copii a fost capturat. Rolul cheie al ambasadorului României în Peru

A îngrozit America de Sud. Românul care a ucis doi copii a fost capturat. Rolul cheie al ambasadorului României în Peru

Un român intrat pe lista celor mai căutate persoane din Ecuador, care a ucis doi copii în această țară, a fost capturat de agenții Interpol.

Pe numele românului fusese emisă o „Alertă Roșie” pentru localizare și capturare promptă încă din ianuarie 2020, potrivit știridiaspora. Bărbatul a fost capturat vineri, în Peru, cu sprijinul Ambasadei României.

Adrian Secuiu este acuzat că a ucis doi copii, de 10 și 14 ani, apoi le-a abandonat cadavrele pe două străzi din orașul Ambato (provincia Tungurahua). Cetățeanul român Adrian Secuiu, căutat de autoritățile judiciare ecuatoriene, a fost arestat vineri la Lima de agenții Interpol din Peru.

Potrivit anchetatorilor, în 2019 Secuiu i-a ucis pe frații Jaír Alexander C. M. (14 ani) și Nahomi Damaris C. M. (10 ani), care rămăseseră singuri în casa lor din orașul ecuatorian Ambato, în timp ce ambii părinți erau plecați la serviciu. Experții au stabilit că minorii au fost atacați cu un obiect ascuțit (probabil o șurubelniță) la cap și gât. Ipoteza pe care merg anchetatorii este că motivul crimei a fost furtul.

Asasinul român fusese angajat de părinții micuților

Potrivit tatălui victimelor, el și soția sa au călătorit în orașul Ibarra pe 12 decembrie 2019, iar cei 3 copii ai săi, cei doi minori uciși și un alt copil de 4 ani, au rămas singuri acasă. În dimineața zilei de vineri, 13 decembrie, pe străzile Los Mortiños și Los Olleros din Ambato au fost găsite cadavrele celor doi copii, de 14 ani și 10 ani. Aceștia au rămas singuri acasă începând cu ora 23:30 a zilei de joi, după ce părinții lor ar fi plecat într-o călătorie de serviciu în Ibarra.

La întoarcerea acasă la primele ore ale dimineții, părinții au avut parte de un șoc: au fost anunțați că adolescenții au fost găsiți morți, cu multiple răni prin înjunghiere. Presupusul autor al crimei era singura persoană care știa că părinții plecau într-o călătorie.

Capturat cu ajutorul ambasadorului României în Peru

Românul fusese angajat pentru a efectua lucrări de vopsire și pardoseală în casa victimelor. Singurul lucru pe care părinții copiilor l-au știut despre el, a declarat acesta, este că fusese eliberat recent din închisoare. În ziua macabrului incident, acesta nu s-au prezentat pentru muncă, ceea ce a trezit imediat suspiciuni.

Pe 24 ianuarie 2020, după o serie de formalități anevoioase, un judecător a emis un mandat de arestare preventivă pe numele românului. În plus, la solicitarea Parchetului, inculpatul a fost inclus pe lista celor mai căutate persoane, fiind emisă o „Alertă roșie” pentru localizarea promptă.

Autoritățile ecuadoriene au stabilit că românul a fugit în Peru, solicitând capturarea sa internațională. Datorită contactului cu ambasadorul României în Peru, Gabriel Gafița, s-a aflat că inculpatul a solicitat informații cu privire la obținerea pașaportului în august 2020. În consecință arestarea sa a fost coordonată cu autoritățile peruviene. Aceasta a avut loc vineri la ora 11:30, în vecinătatea Ambasadei României din San Isidro. Autoritățile ecuadoriene așteaptă extrădarea sa, relatează peru24.pe.

Citește și Crima unui român face Belgia să se cutremure! S-a inspirat din filmele de groază