Evenimentul Zilei > Politica > A început urmărirea penală în cazul fetei subnutrițe de la Moldovița
A început urmărirea penală în cazul fetei subnutrițe de la Moldovița

A început urmărirea penală în cazul fetei subnutrițe de la Moldovița

Principalii vinovați de starea de subnutriție în care a ajuns tânăra de 18 ani din Moldovișa, Suceava, este unchiul acesteia care îi era și asistent personal și asistentul social din comună, consideră procurorii.

Dosarul cazului care a șocat o țară întreagă merge greu, scriu jurnaliștii de la Monitorul de Suceava. 

Anul trecut, a ieșit la iveală un caz al unei fete de 18 ani, Adina, care cântărea 16 kilograme fiind hrănită doar cu lapte și apă cu zahăr. Mama fetei era bolnavă psihic, iar tatăl era și el grav bolnav. Unchiul fetei înregistrată ca persoană cu handicap încasa de pe urma acesteia suma de 600 de lei, fără însă a se îngriji de ea.

Acum, procurorii de la parchetul Câmpulung Moldovenesc au început urmărirea penală pentru rele tratamente aplicate minorului împotriva unchiului fetei, Nicolae Părîjnec, și a asistentei sociale din comună, considerații principalii responsabili ai sistuației în care a ajuns tânăra.

Adina a fost anul trecut internată la Centrul de recuperare Mitocu Dragomirnei. Acum ea are 30 de kilograme și 1,30 m înălțime. medicii spun că s-a recuperat parțial, își poate folosi mâinile și poate recunoaște cifrele.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: