Evenimentul Zilei > Social > A fost numit redactorul șef de la Euronews România. Cine este acesta
A fost numit redactorul șef de la Euronews România. Cine este acesta

A fost numit redactorul șef de la Euronews România. Cine este acesta

Euronews România a anunțat, miercuri, cine va fi redactorul-șef al postului TV pe care îl va lansa în România. Andra Miron Diaconescu, este jurnalista care va conduce echipa noului post de televiziune.

A fost numit redactorul șef de la Euronews România. Această alegere a fost făcută „după un proces de selecție foarte competitiv”, a fost anunțat într-o conferință de presă la care au participat Michael Peters (CEO-ul Euronews) și Mihnea Costoiu (Rectorul Universității Politehnice București, cu care Euronews a făcut parteneriatul pentru proiectul din România).

Andra Miron, ca angajată Euronews, raportează nemijlocit Directorului Editorial al Afiliaților Marca Euronews, François Chignac, cu sediul în Lyon, Franța, spun oficialii grupului european.

„Noi deținem controlul asupra redactorului-sef. Ne raporteaza nouă. Noi l-am angajat si tot noi il putem concedia daca nu respecta valorile Euronews”, a spus șeful Euronews, Michael Peters, citat de paginademedia.ro.

Totodată, „începând de acum, Andra va recruta restul echipei editoriale în coordonare cu sediul central al Euronews și partenerul român al Euronews.”

„Sunt încântată că am trecut etapele de selecție, care au fost foarte dure. Trebuie să construiesc echipa, iar asta e o responsabilitate mare. Vom avea conținut local, dar și international. Vom acorda autonomie jurnaliștilor. Voi avea grijă ca jurnaliștii să fie dedicați valorilor Euronews”, a declarat Andra Miron.

Cine este Andra Miron

A fost numit redactorul șef de la Euronews România. „Andra are o experiență de 17 ani în jurnalism și management media și a lucrat pentru branduri media consacrate precum B1 TV, National TV și Realitatea TV. Este o prezentatoare bine-cunoscută în România și are o vastă experiență de lucru în mediul de știri și știri de ultimă oră.

De-a lungul anilor, a ocupat mai multe poziții-cheie în redacții, în calitate de reporter, editor senior, supervisor, producător executiv, editor al zilei sau prezentator TV și a dezvoltat abilități de management importante.

Andra are diplomă de licență în jurnalism și diplomă de master în management media. A câștigat mai multe burse în SUA și UE, precum și premii profesionale”, au declarat reprezentanții Euronews.

În 2001, Andra Miron s-a angajat la site-ul Apropo.ro. În 2002 a plecat la postul B1 TV, unde a stat un an. Din 2003 până în 2005 a lucrat la postul Național TV, iar în aprilie 2005 a intrat în echipa Realitatea TV.

În mai 2019, după 14 ani, Andra Miron a plecat de la Realitatea TV, după cum a scris Paginademedia.ro. Andra Miron a trecut în comunicare. Mai exact a fost Director de Comunicare la Consiliu Județean Ilfov, pe vremea în care era condus de Marian Petrache (PNL)

Din anul 2017 este și profesor asociat la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării.

Euronews România

Euronews a anunțat că își va lansa post de știri în țara noastră. Noul canal de știri va fi lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica, pornind de la stația deja existentă UPB Sigma TV. Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajați la nivel local, spuneau reprezentanții postului în luna ianuarie.

Postul ar trebui să fie lansat până la finalul anului. Gabriel Petrea, fost candidat Pro România, fost deputat, ministru, viceprimar la sectorul 6 din partea PSD, este directorul de proiect al Euronews România.