Evenimentul Zilei > International > Una dintre cele mai periculoase reţele de crimă organizată, destructurată. 50 de arestări şi peste un milion de euro confiscaţi
Una dintre cele mai periculoase reţele de crimă organizată, destructurată. 50 de arestări şi peste un milion de euro confiscaţi

Una dintre cele mai periculoase reţele de crimă organizată, destructurată. 50 de arestări şi peste un milion de euro confiscaţi

A fost destructurată una dintre cele mai periculoase reţele de crimă organizată. Au fost făcute peste 50 de arestări şi mai mult de un milion de euro confiscaţi.

A fost destructurată una dintre cele mai periculoase reţele de crimă organizată. Operaţiunea s-a produs după spargerea unei reţele de comunicaţii criptate. Aşa au reuşit poliţiştii să facă peste 50 de arestări. La faţa locului au găsit peste un milion de euro şi droguri.

Poliţia belgiană a reuşit să destructureze  o reţea de crimă organizată foarte periculoasă. Totul s-a reuşit în urma interceptării criptate.

A fost destructurată una dintre cele mai periculoase reţele de crimă organizată: 50 de arestări şi peste un milion de euro confiscaţi

Cincizeci de persoane au fost arestate, în urma a 200 de percheziţii, în care 1.500 de poliţşti au confiscat arme interzise. S-a găsit cocaină, uniforme de poliţie, valize GPS şi peste un milion de euro.

A fost una dintre cele mai mari operaţiuni de acest fel organizate pe teritoriul belgian. Operaţiunea a avut loc în urma destructurării unei reţele de comunicaţii criptate. Infractorii utlizau telefoane securizate, comercializate de societatea Sky ECC din Canada.

Erau aparate speciale, care arată ca cele obişnuite. Se vând cu 800 până la 2.200 de euro. Telefoanele au durata de funcţionalitate de doar şase luni.

Aceste telefoane securizate permit trimiterea şi primirea numai ale unor mesaje criptate, scrise sau înregistrate, dar şi imagini, numai între utilizatori din cadrul reţelei.

Aproximativ un miliard de mesaje criptate au fost interceptate în acest dosar

Autorităţile au identificat un număr mare de utilizatori ai aceste reţele în Olanda şi Belgia, mai ales în zona portului Antwerpen. Care este principala poartă de intrare în Europa a cocainei provenind din America de Sud.

”În total, aproximativ un miliard de mesaje criptate au fost interceptate în acest dosar, dintre care aproape jumătate au putut să fie descifrate până în prezent”, declară procurorul belgian Frédéric Van Leeuw.

”Acest lucru ne-a permis să ne facem o idee mai clară şi mai profundă despre funcţionarea organizaţiilor infracţionale, despre caracterul lor mondial, resursele lor financiare nelimitate, lipsa scurupulelor şi agresivitatea lor”, subliniază el.

Este vorba despre una dintre cele mai mari operaţiuni organizate vreodată pe teritoriul Belgiei.

Peste 1.500 de poliţişti au fost mobilizaţi în operaţiuni, susţinuţi de către unităţi speciale. Această operaţiune a pus capăt activităţilor în Belgia ale societăţii de telecomunicaţii Sky ECC, informează news.ro.

Photo 50789155 © VanderWolfImagesDreamstime.com