Evenimentul Zilei > Actualitate > A fost descoperit super-animalul care a rezistat până azi în blocul contaminat de la Timișoara
A fost descoperit super-animalul care a rezistat până azi în blocul contaminat de la Timișoara

A fost descoperit super-animalul care a rezistat până azi în blocul contaminat de la Timișoara

Descoperire incredibilă făcută de salvatorii timișoreni care intervin în comtinuare la ”blocul morții” de pe strada Miorița. Nimeni nu se aștepta la așa ceva, mai ales că imobilul a fost evacuat în totalitate de trei zile.

Specialiștii CBRN de la ISU Timiș au avut parte de o surpriză de proporții. Mierecuri după-amiază au descoperit în blocul de pe strada Miorița, un pui de pisică. Reprezentanții ISU intraseră în imobil pentu a efectua măsurători privind toxicitatea.

Animalul a rezistat în blocul contaminat, aparent fără probleme. Salvatorii au preluat pisicuța și o vor duce la veterinar pentru analize. Nu este singurul animal găsit și salvat din bloc, dar e cel care a rezistat cel mai mult în mediul toxic.

Luni, după evacuarea locatarilor din imobil, au mai găsit o pisică, ce a fost dusă și ea la veterinar. ”Aparent, animalele nu prezintă niciun semn că ar fi bolnave. Până ce le vom identifica stăpânii, ele vor fi  îngrijite de noi și le vom asigura hrană”, a declarat Elena Megherea, purtătoarea de cuvânt a ISU Timiș.

Sursa foto: Cornel Puțan și ISU Timiș