Primăria Municipiului Timișoara organizează sâmbătă, 6 iunie, concertul formației Cargo, în Piața Libertății, de la ora 19,00. Acesta e primul mare concert organizat în România după ieșirea din starea de urgență. Autoritățile anunță că evenimentul va fi organizat cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare, fiind luate măsuri speciale.

”Numărul maxim de participanți va fi de 500 de personae. Publicul va participa la concert, pe scaune, care vor fi dispuse la o distanță de 2 metri stânga / dreapta. Participanții vor purta măști pe toata durata concertului, iar la intrare, tuturor li se va efectua triajul epidemiologic prin măsurarea temperaturii cu termometre digitale”, a transmis primarul Timișoarei.

Accesul în Piața Libertății din Timișoara va fi permis începând cu opra 17,00. Autoritățile au mai transmis și că ”în cazul în care, pe perioada desfășurării evenimentului, se constată încălcări ale reglementărilor naționale în vigoare, în privința distanțării fizice și a ocupării scaunelor, concertul va fi suspendat”. Accesul publicului la concert va fi gratuit, în baza rezervării locurilor prin intermediul www.iabilet.ro, începând de joi, 4 iunie, de la ora 12,00.

Inițial, dorința municipalității a fost ca pe scenă să urce trei formații, dar acest lucru nu e posibil deoarece parte din componenții trupelor Phoenix și Pro Musica trăiesc în străinătate.

Pe de altă parte, peste 80% dintre europeni ar participa la un concert la 6 luni de la ridicarea carantinei, unii fiind pregătiți să asiste la un eveniment imediat ce perioada de relaxare o va permite. Acesta e rezultatul unui sondaj realizat zilele trecute de Festicket, pe un eșantion reprezentativ de 110.000 de persoane.

”Deloc surprinzător, intrăm într-o nouă normalitate pentru evenimente, în care festivalierii se vor aștepta ca organizatorii de concerte să-și adapteze ofertele pentru a le ușura anxietățile”, a declarat directorul de marketing al Festicket, Luis Sousa.