A dat lovitura în muzică. Românul care a cumpărat drepturile de autor ale artiștilor Dua Lipa sau Celine Dion

A dat lovitura în muzică. Românul care a cumpărat drepturile de autor ale artiștilor Dua Lipa sau Celine Dion

Global Records a cumpărat integral drepturile editorului de muzică Honua Music. Cea mai mare casă de discuri independentă din Europa a fost fondată în 2008 de constănțeanul Ștefan Lucian Gîtiță.

Global Records, mutare importantă în industria muzicală

Cu un business anul de peste 100 de milioane de lei, Global Records a devenit în timp unul dintre cei mai mari jucători de pe piața muzicală internațională. Achiziția anunțată de Global Records este cu atât mai importantă cu cât Honua Music, fondată în 2011, a semnat cu artiști importanți din industria muzicală internațională.

Ron Moss și Andreas Schuller fondatorii companiei sunt recunoscuți pentru contractele încheiate cu artiști din toate ramurile muzicii. Printre cei care au semnat cu Moss și Schuleri îi amintim doar pe Justin Bieber, Celine Dion, Dua Lipa și Jason Derulo.

Global Records a dat lovitura în industria muzicală

INNA și Antonia. Sursa foto: Global Records

Venituri de 33 de milioane de dolari

Global Rcords a deținut 10% din activele casei americane de discuri, însă în urma tranzacției recente, constănțeanul Ștefan Lucian Gîtiță a preluat conducerea totală a casei Honua Music. În acest fel, casa de discuri a pătruns și pe piața muzicală de peste Ocean.

Ne puteți urmări și pe Google News

Global a raportat anul trecut venituri de aproximativ 33 de milioane de dolari și este foarte probabil ca în acest an veniturile să atingă 54 de milioane de dolari. Cifra de afaceri a companiei române a crescut cu 58% față de anul anterior, iar profitul a net a crescut de asemenea cu 84%. potrivit portalului profit.ro.

A dat lovitura în muzică. Românul care a cumpărat drepturile de autor ale artiștilor Dua Lipa, Celine Dion și mulți alții

Artiști români. Sursa Foto: Global

Global Records și-a setat obiectivele pe următorii zece ani

Ștefan Lucina Gîtiță a trasat deja obiectivele pentru următorul deceniu. Global urmărește să se extindă în SUA și nu numai. Pentru casa de muzică cu sediul în București, lucrează 60 de angajați. Iar în portofoliul companiei regăsim peste 30 de artiști și 45 de compozitori.

Printre artiștii care au semnat cu Global Records se numără INNA, Alina Eremia, Antonia, Carla's Dreams, Delia, Irina Rimes și The Motans. Trebuie menționat că Global nu înseamnă doar producție muzicală. În portofoliul casei de discuri regăsim o companie de producție video, agenție de evenimente. Precum și cea mai mare agenție de marketing online din Europa Centrală și de Est, Global Talent United.