Paul McCartney, membru al The Beatles, primul miliardar britanic din industria muzicală

Paul McCartney, membru al The Beatles, primul miliardar britanic din industria muzicală Paul McCartney. Sursa foto Youtube

Paul McCartney, cunoscut ca membru al celebrei trupe The Beatles, a devenit primul miliardar britanic care a reușit să obțină o astfel de avere din industria muzicală, potrivit clasamentului anual al Sunday Times.

Această realizare vine în contextul unei tendințe generale de scădere a numărului de miliardari din Regatul Unit, confirmată și de acest clasament. Legendarul artist, acum în vârstă de 82 de ani, se poziționează pe locul 165 în topul ce cuprinde cei mai bogați 350 de britanici.

Paul McCartney, primul miliardar britanic din industria muzicală

În ultimul timp, McCartney și-a văzut averea crescând, mai ales după ce Beyoncé a interpretat cântecul „Blackbird” al trupei The Beatles pe cel mai recent album al său.

Pe parcursul ultimului an, averea lui Paul McCartney a înregistrat o creștere de 50 de milioane de lire sterline, ajungând la suma de un miliard de lire sterline.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, averea sa depășește cu mult cea a altui muzician britanic celebru, Elton John, estimată la 470 de milioane de lire sterline.

Paul McCartney

Paul McCartney. Sursa foto: Dreamstime.com

Potrivit „Sunday Times Rich List”, în total, Regatul Unit numără 165 de miliardari, cu şase mai puţini decât în anul precedent și cu 12 mai puţini decât recordul de 177 de miliardari din 2022.

Patrimoniul total al celor mai bogate 350 de persoane din Regatul Unit a înregistrat o ușoară scădere, coborând de la 796,5 miliarde de lire sterline (929 miliarde de euro) la 795,3 miliarde de lire sterline (927,7 miliarde de euro).

Această tendință a fost influențată de creșterea ratelor dobânzilor, a inflației și de încetinirea economiei.

Ce avere estimată are Regele Charles

La vârful clasamentului unde a fost inclus Paul McCartney se află în continuare familia lui Gopi Hinduja, care deține un conglomerat în domeniile financiar, energetic și high-tech, cu o avere estimată la 37 de miliarde de lire sterline.

Miliardari

Miliardari. Sursa foto: Pixabay

Pe lista respectivă, Rishi Sunak, actualul premier britanic și fost bancher, împreună cu soția sa, Akshata Murty, moștenitoarea fondatorului gigantului indian din domeniul tehnologiei Infosys, se află pe poziția a 245-a, având o avere estimată la 651 de milioane de lire sterline.

Paul McCartney este mai bogat și decât Regele Charles. Averea monarhului britanic este evaluată la 610 milioane de lire sterline, situându-l de altfel pe locul 258 în clasament, potrivit Agerpres.