DEZVĂLUIRILE ÎNFIORĂTOARE ale fostei soţii a liderului maghiar Laszlo Tökes

DEZVĂLUIRILE ÎNFIORĂTOARE ale fostei soţii a liderului maghiar Laszlo Tökes

Viaţa privată a europarlamentarului Laszlo Tökes pare să ascundă amănunte de-a dreptul cutremurătoare, ce contrastează puternic cu imaginea plină de moralitate pe care pastorul reformat şi-a construit-o de-a lungul vremii. Iar cea care aduce în atenţia publicului latura întunecată a liderului maghiar este tocmai fosta sa soţie, Joo Edith.

Dezvăluirile şocante despre viaţa alături de pastorul Tökes au fost publicate într-un volum numit "Nu ne duce pe noi în ispită", sub semnătura jurnalistului Andressew Ivan. Cartea nu a fost încă publicată şi în România, însă o serie de fragmente au fost preluate de către site-ul ziaristionline.ro.

  • Laszlo Tokes: "Pasivitatea nu îi caracterizează pe maghiari, au dat un vot negativ complotului USL" 

Vă redăm câteva dintre mărturiile cutremurătoare ale fostei soţii a lui Laszlo Tökes: "Trecând în revistă ultimii 20 de ani, pentru mine este foarte clar că această căsătorie a noastră a început să se destrame după 1989, deoarece succesul pe plan mondial te-a ameţit şi ţi-ai pierdut simţul realităţii (…) În ultimii ani, isteria, toanele şi mai cu seamă stilul dictatorial au pus stăpânire pe tine, luând o dimensiune patologică. Cine ar fi crezut că şi tu eşti un posibil dictator, care îi terorizează pe cei mai mult sau mai puţin apropiaţi de tine, pentru a-i ţine sub control? (…) Setea de putere n-are nici o legătură cu misiunea ta, cu modul tău de gândire sufletească şi spirituală, precum şi cu comportamentul tău. Eşti la fel ca un politician al FIDESZ, căci ai aspirat mereu la o carieră politică. Problema ta principală e că eu mă uit la tine cu ochi critici, am o imagine din interior şi exterior şi sunt cunoscătoare de oameni, ceea ce ţie îţi lipseşte cu desăvârşire. (…)"

  • Laszlo Tokes: Comunitatea maghiară, aproape de o "catastrofă demografică" 

"EŞTI IMORAL! Căsătoria cu tine a reprezentat pentru mine un pericol veşnic de a mă infecta cu vreo boală venerică. Cu alte cuvinte, paralel cu viaţa de familie ai avut o viaţă particulară, iar toate responsabilităţile mi le-ai transferat mie, din punct de vedere psihic. Astfel se explică faptul că tu n-ai fost niciodată vinovat sau responsabil pentru ceva. (…) Din orice situaţie ieşi impecabil, te dezvinovăţeşti… întotdeauna ai băga pe toată lumea sau pe oricine în rahat, numai ca tu să scapi. Este deplorabil şi regretabil că nu are nimeni curaj să-ţi spună nimic, deoarece tu eşti marele boss al tuturor, ceea ce înseamnă că mediul tău restrâns nu scoate nici o vorbă. (…)".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Ştiu că m-ai distruge cu plăcere. Adu-ţi aminte, cu o lună în urmă mi-ai spus că o să bagi cuţitul în mine, chiar dacă vei ajunge la închisoare. (…) Ai desconsiderat tot: sacrificiul meu în 1989, cele trei naşteri, munca mea de femeie casnică timp de 16 ani pentru creşterea copiilor, loialitatea mea de soţie, cumpătarea şi atitudinea mea faţă de familie, modul meu de a gândi. În schimb, m-ai expulzat din drepturile mele, m-ai desconsiderat, m-ai umilit, m-ai lăsat singură".

  • Cum au comentat udemeriştii demisia lui Laszlo Tokes 

Tökes, acuzat de "nenumărate aventuri" În martie 2010, Edith Tökes a decis să pună capăt vieţii alături de pastorul reformat, solicitând divorţul de acesta la Judecătoria Oradea. În cererea depusă, ea susţine că vina îi aparţine exclusiv soţului ei, pe care îl acuza de infidelitate. Astfel, ea îl acuza pe Tökes, printre altele, de "nenumărate aventuri pe care le-a avut, unele de care ştiau şi colegii lui, din moment ce nu s-a sfiit să fie discret". De asemenea, Edith a mai susţinut că, în cei 25 de ani de căsătorie, a fost "terorizată şi traumatizată psihic" de soţul său, care avea obiceiuri "absurde", între care şi acela de a comunica în scris cu familia. Cei doi au împreună doi băieţi şi o fată. CITIŢI ŞI:

  • Asociaţia lui Laszlo Tokes, finanţată de Budapesta