Vinete și pătrunjel, combinația perfectă pentru cele mai gustoase murături
- Mădălina Sfrijan
- 23 octombrie 2024, 08:59
Sezonul murăturilor nu s-a încheiat, iar agitația este încă prezentă în piețe. Tarabele sunt pline de legume ideale pentru a fi transformate în conserve delicioase pentru iarnă. Această rețetă de vinete murate cu pătrunjel se prepară rapid. În plus, rezultatul final te va impresiona.
Rețetă de murături cu vinete și pătrunjel
Pe lângă castraveți, gogoșari sau gogonele, vinetele murate pot fi cel puțin la fel de gustoase. Acestea vor completa cu succes fiecare preparat servit în sezonul rece. Dacă îndrăgești gustul salatei de vinete, această variantă de murături îți va încânta papilele gustative.
Pentru prepararea acestora vei avea nevoie de:
- 3 kg vinete
- 1 litru de oțet
- 500 ml ulei
- 500 gr usturoi
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
Vinetele se spală bine și se îndepărtează codițele. Acestea se taie pe lungime sau chiar sub formă de rondele și se lasă în apă rece timp de 4-5 minute.
Uleiul, oțetul și sarea se pun într-o cratiță și se lasă la foc mic. După ce compoziția lichidă s-a încălzit, vinetele de adaugă deasupra și se lasă până la punctul de fierbere.
După 30 de minute, vinetele se scot și se lasă la răcit. Între timp se curăță usturoiul și se toacă pătrunjelul, care vor fi adăugate în borcanele cu vinete.
Murături cu vinete și pătrunjel
Borcanele se sigilează și se pun la loc întunecat și răcoros. Pentru a le putea savura, murăturile se lasă în acest mediu minim 2 săptămâni. Se pot păstra pe întreaga perioadă a sezonului rece, arată Radio Cluj.
Numeroase gospodine pun vinetele la borcan pentru a prepara salată cu maioneză în sezonul rece. Procedura este la fel de simplă și nu necesită o experiență vastă în bucătărie. Legumele se coc pe grătar și se decojesc. Se pun în borcan cu apă fiartă și câteva linguri de ulei.
Pentru a evita să îți umpli congelatorul cu vinete coapte, această variantă poate fi de mare ajutor.