Ce s-a întâmplat cu Ion Țiriac în ultimele zile. Miliardarul a spus totul despre starea sa de sănătate

Ce s-a întâmplat cu Ion Țiriac în ultimele zile. Miliardarul a spus totul despre starea sa de sănătate Ion Țiriac. Sursă foto: Facebook

Ion Țiriac, în vârstă de 85 de ani, a avut câteva probleme de sănătate minore, conform informațiilor apărute recent. Fostul mare tenismen și actual miliardar pare să fi depășit aceste probleme, menținându-se activ în viața publică și continuând să gestioneze afacerile sale cu aceeași determinare.

Ce s-a întâmplat cu Ion Țiriac în ultimele zile

Sâmbătă, 12 octombrie, Ion Țiriac a fost prezent la Patinoarul Allianz-Țiriac Arena din Otopeni, unde a avut loc cea de-a șasea ediție a turneului de hochei pentru copii. Evenimentul a reunit aproximativ 400 de tineri sportivi, iar Țiriac a asistat cu interes la desfășurarea meciurilor, susținând entuziast inițiativele care promovează sportul în rândul celor mici.

În timpul vizitei sale, care a durat în jur de 30 de minute, Țiriac a discutat și despre starea sa de sănătate, liniștindu-i pe cei prezenți cu privire la recentele sale dificultăți medicale. De asemenea, el a abordat subiectul retragerii lui Rafa Nadal din tenis, oferind comentarii despre impactul pe care marele campion spaniol l-a avut asupra sportului mondial.

S-a confruntat cu mici probleme de sănătate

De asemenea, Ion Țiriac a explicat că motivul internării sale a fost legat de răceala pe care a contractat-o după ce a stat timp de 30 de minute în frig, în așteptarea unei mașini care nu a mai sosit la timp. Această experiență s-a petrecut după un eveniment la noua sală Red Bull din München, unde a asistat la un meci între Real Madrid și Bayern München.

Omul de afaceri a remarcat dimensiunile impresionante ale sălii, care, deși are 10.300 de locuri, pare mult mai mare din interior. A menționat că proiectul sălii, în care s-au investit aproximativ 300 de milioane de euro, era cunoscut de el de acum cinci ani și a adăugat că zona face parte din parcul olimpic, un loc familiar pentru el. Fiind obișnuit să răcească în fiecare an, Țiriac a tratat situația cu umor și a dat de înțeles că este în afara oricărui pericol.

„Domne, totul costă aici, nu știu de unde știți voi de Viena, vă felicit. Securitatea văd că merge, FBI-ul. Am fost invitat să văd noua sală de la Red Bull din Munchen. Au făcut deschiderea, a fost un meci superb între Real Madrid și Bayern Munchen și am văzut ceva care m-a dat pe spate. Având în vedere că sunt 10.300 de locuri, e mult mai mare pe lateral decât crede lumea.

S-a plătit o mică sumă de 300 de milioane pentru aceste 10.000 de locuri. Știam de acum 5 ani, am fost acolo de 4-5 ori și știam că te lasă să construiești în parcul olimpic. Când am ieșit, mașina nu a putut să vină și am stat o jumătate de oră în frig. Eu o iau în fiecare an (n.red. răceala), asta este, nu am ce să fac. Mie mereu îmi trece, acum nu știu de câte ori”, a declarat Ion Țiriac.

Ion Țiriac.

Ion Ţiriac. Sursa foto: EVZ

Ion Țiriac a vorbit și despre retragerea lui Rafael Nadal

Ion Țiriac a abordat și subiectul retragerii lui Rafael Nadal, un jucător de tenis pe care îl consideră „un om deosebit”. El a menționat că era conștient de intențiile sportivului de a se retrage de aproximativ doi ani. Țiriac i-a spus lui Nadal la un moment dat că „totul are un sfârșit”, subliniind că decizia de a se retrage trebuie să fie luată doar de el, în funcție de starea sa fizică și mentală.

Miliardarul a evidențiat faptul că, pentru Nadal, adevărata viață începe acum, deoarece de la o vârstă fragedă, întreaga sa existență a fost dedicată tenisului. „De la 13 ani nu a avut viață, ci doar o pasiune care l-a consumat 8-10 ore pe zi”, a explicat Țiriac, adăugând că sportivul trebuie să își aleagă acum propriul drum, dincolo de cariera sa în tenis.

Țiriac a apreciat contribuțiile lui Nadal nu doar ca sportiv, ci și ca cetățean global, spunând că spaniolul „nu are naționalitate, a devenit un cetățean al lumii de mult timp”. Fostul jucător de tenis român a mărturisit că plănuiește să meargă la Cupa Davis pentru a discuta cu Nadal despre viitorul său și planurile pe care le are pentru viața post-tenis.

În încheiere, Țiriac a afirmat că Nadal ar putea fi un antrenor excepțional, dar speră ca acesta să nu se apuce de această carieră, considerând că ar fi „prea măruntă” pentru el. În schimb, a subliniat cât de mult îl încântă munca lui Nadal cu copiii și consideră că viitorul său poate fi plin de realizări remarcabile în alte domenii.

Revista presei