Melania Trump susține dreptul la avort

Melania Trump susține dreptul la avort Melania Trump Sursa foto: EVZ

Melania Trump și-a exprimat punctul de vedere cu privire la dreptul femeilor de a face avort în cartea sa biografică, pe care a publicat-o recent.

Melania Trump susține dreptul la avort

Soția lui Donald Trump se pronunță în favoarea acordării dreptului la avort. Ea spune că autoritățile statale trebuie să garanteze dreptul femeilor de a decide dacă vor să aibă sau nu copii, consideră fosta Primă Doamnă.

„Este imperativ să le garantăm femeilor autonomia de a decide asupra preferinţelor lor în ceea ce priveşte naşterea de copii, în funcţie de convingerile lor personale”, a scris Melania Trump în cartea pe care a publicat-o, citată de The Guardian, care susține că a avut acces la manuscris.

Mai mult, insistă soția lui Donald Trump, guvernul nu trebuie să intervină sau să le preseze pe femei, în legătură cu acest subiect. Melania consideră că nimeni nu trebuie să aibă puterea de a determina ce face o femeie cu propriul corp.

Melania Trump: Femeia are dreptul de a-şi întrerupe sarcina, dacă aşa doreşte

Este vorba despre dreptul fundamental de libertate individuală care trebuie să funcționeze și în cazul femeilor.

„De ce ar trebui ca altcineva decât femeia însăşi să aibă puterea de a determina ce face ea cu corpul ei? Dreptul fundamental de libertate individuală pe care îl are o femeie (...) îi conferă autoritatea de a-şi întrerupe sarcina dacă aşa doreşte”, scrie Melania Trump în cartea sa.

Opinia lui Melania Trump diferă, oarecum, de cea a soțului ei, care vrea să respecte independența legislativă a statelor federale și spune că acestea ar trebui să decidă singure dacă introduc restricții privind avortul. Astfel de decizii au fost luate în multe state, deși măsura este contestată de susținătorii dreptului la avort.

Trump, acuzat în mod fals de Kamala Harris că ar susține pedepsirea femeilor care fac avort

Problema dreptului la avort a fost transformată de Kamala Harris, candidata stângii pentru președinție, în temă de campanie electorală. De-a lungul campaniei, candidata Democraților l-a acuzat pe Donald Trump că ar susține interzicerea dreptului la avort și pedepsirea femeilor.

„Donald Trump este, de asemenea, persoana care a spus că femeile ar trebui pedepsite pentru că au exercitat o decizie pe care ar trebui să o poată lua pe bună dreptate cu privire la propriul lor corp și viitorul lor”, a susținut candidata Partidului Democrat.

De fapt, Donald Trump a spus, într-un interviu pentru MSNBC din 2016, răspunzând la întrebarea cu privire la ce se va întâmpla dacă avortul va fi declarat infracțiune, că „va trebui să existe o formă de pedeapsă”, dar a explicat, ulterior, că nu este vorba despre femei, ci despre medici.

„Medicul sau orice altă persoană care săvârșește acest act ilegal asupra unei femei ar fi responsabilă legal, nu femeia”, a explicat Trump.

Revista presei