RO-Alert emis în Tulcea din cauza dronelor rusești. Patru avioane au fost ridicate de la sol. Update

RO-Alert emis în Tulcea din cauza dronelor rusești. Patru avioane au fost ridicate de la sol. Update Drone rusești. Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Update:

Ulterior, Ministerul Apărării Naționale a confirmat că a fost identificat un grup de drone rusești care au atacat în apropierea frontierei cu România, în zona brațului Chilia al Dunării.

Din baza Mihail Kogălniceanu au decolat patru avioane. Două avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Române au decolat de pe Baza 86 Aeriană Borcea la ora 01.52, urmate de două avioane F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole, care fac parte din serviciul de luptă Poliție Aeriană Extinsă, de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, la ora 03.22.

Toate cele patru aeronave de luptă au revenit la bazele aeriene în jurul orei 04.00.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest interval, sistemul radar de supraveghere din România a semnalat că o dronă implicată în atacurile asupra unor ținte din Ucraina ar fi pătruns, în jurul orei 03.00, în spațiul aerian național, în zona de frontieră cu Ucraina, pentru o scurtă perioadă de timp, de sub trei minute.

Conform informațiilor disponibile în prezent, nu s-a raportat vreo zonă de impact pe teritoriul național. Forțele Ministerului Apărării Naționale au început, în această dimineață, investigațiile în zonă, utilizând atât aeronave, cât și echipe de intervenție la sol.

Știre inițială:

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis, în noaptea de joi spre vineri, un mesaj RO-Alert destinat locuitorilor din nordul județului Tulcea.

Incidentul a avut loc după ce structurile responsabile cu apărarea și monitorizarea spațiului aerian de frontieră au detectat un grup de drone care se deplasau către ținte situate pe teritoriul ucrainean, în apropierea graniței cu România.

RO-Alert activat în Tulcea, din cauza unui grup de drone rusești

ISU Tulcea a informat că, în cursul nopții, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis un mesaj RO-Alert pentru locuitorii din nordul județului Tulcea.

Situația a fost generată „după ce, structurile cu rol de apărare şi monitorizare a spaţiul aerian de frontieră au reperat un grup de drone care se îndreptau către ţinte de pe teritoriul ucrainean aflate la graniţă cu România.

Astfel, mesajul transmis către populaţie, face un apel la calm, iar în cazul în care cad obiecte din spaţiul aerian, să respecte recomandările de adăpostire şi de autoprotecţie transmise prin mesajul RO-Alert”, se mai arată în mesajul transmis.

Drone rusești

Drone rusești. Sursa foto: Facebook/Volodimir Zelenski

Autoritățile au mai transmis că cetățenii care se simt în pericol sau observă activități suspecte pot apela numărul unic de urgență 112 pentru a solicita ajutor sau asistență.

Locuitorii, îndemnați să rămână la adăpost

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 min”, scrie în mesajul RO-Alert emis în Tulcea.

Autoritățile au adăugat că zonele afectate de atacurile Federației Ruse se află pe teritoriul ucrainean, aproape de granița cu România, ceea ce înseamnă că există riscul ca anumite obiecte, rezultate din riposta armatei ucrainene, să cadă pe teritoriul românesc.

Mesaj RO-Alert

Mesaj RO-Alert

„Facem încă o dată precizarea pentru liniştea comunităţilor din zona de Nord a judeţului Tulcea, dar şi celor ce ajung în zona respectivă ca turişti că nu sunt vizate ţinte ori zone de pe teritoriul României”, mai precizează ISU Tulcea.

Revista presei
Limba lui Hristos