Rusia, o nouă provocare. Acuzații pentru România și Ucraina de la FSB

Rusia, o nouă provocare. Acuzații pentru România și Ucraina de la FSB FSB / Sursa foto: EVZ

FSB susține că ar fi descoperit zeci de kilograme de explozibili ascunși în icoane trimise din Ucraina în Rusia prin intermediul mai multor țări, inclusiv România. Acești explozibili ar fi fost destinați unei adrese din Moscova.

FSB a găsit explozibili ascunși în icoane

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al regimului Putin din Rusia susține că a reținut, împreună cu Serviciul Federal Vamal, un grup de contrabandiști care transportau explozibili ascunși în interiorul icoanelor ortodoxe și ustensile liturgice din Ucraina în Rusia, a declarat serviciul de presă al FSB pentru TASS.

„În procesul de inspectare a unui vehicul de la punctul de control auto internațional Ubylinka (lângă granița letono-rusă din regiunea Pskov), ofițerii FSB au descoperit explozibili de fabricație străină care fuseseră ascunși în interiorul unui lot de icoane ortodoxe și ustensile liturgice și au fost introduse ilegal din Ucraina în Rusia”, a transmis FSB.

icoane explozibili

Sursă foto: Captură video X.com

Ce spun autoritățile ruse că au confiscat din vehiculul cu icoane

Explozibilii au fost descoperiți în timpul unei inspecții a unui transport de icoane și obiecte religioase în regiunea Pskov, la granița dintre Rusia și Letonia. Conform informațiilor furnizate, autoritățile au confiscat până la 27 de dispozitive explozive improvizate, camuflate în icoane, 70 kg de exploziv plastic de mare putere, 91 detonatoare electrice și piese componente pentru un lansator de rachete RPG-7, toate descoperite într-un transport de marfă originar din Ucraina, care a traversat prin România, Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania și Letonia în drum spre Rusia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Explozibilii trebuiau să ajungă Moscova

FSB a declarat că toți autorii și complicii crimei, inclusiv cetățenii străini, vor fi urmăriți cu strictețe conform legislației ruse, fără a dezvălui identitățile sau rolurile specifice, conform sursei citate.

Între timp, șoferul vehiculului inspectat a declarat că documentele pentru transport indicau o adresă finală de livrare în Moscova.

„Când am ajuns în România pentru încărcare, la depozit m-am uitat la marfă. Era formată din ustensile liturgice și icoane. Și apoi m-am îndreptat spre Rusia, la Moscova, unde trebuia descărcată marfa”, ar fi spus el, într-un videoclip al FSB.