Cazul 2 Mai. Instanța a respins o parte din probele în dosarul mamei lui Vlad Pascu

Cazul 2 Mai. Instanța a respins o parte din probele în dosarul mamei lui Vlad Pascu Miruna Pascu. Sursa foto: INQUAM_Photos_Octav_Ganea

București. Miruna Pascu, mama șoferului drogat care a omorât doi tineri într-un accident, a fost trimisă în judecată de DIICOT. Alături de ea a fost trimis în instanță și Mihai Pascu, tatăl lui Vlad Pascu, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor care au analizat probele obținute de procurori. Tribunalul București a respins o parte din probele pe care le-au prezentat procurorii în susținerea acuzațiilor. Judecătorii au admis o parte din cererile formulate de avocații apărării.

Miruna Pascu ar putea scăpa mai ușor

Instanța de judecată a stabilit că o parte din probele adunate de procurori nu au respectat rigorile prevăzute de legea penală. Miruna Pascu a fost pusă sub acuzare legat de dosarul fiului său, Vlad Pascu. Acesta a fost arestat și trimis în judecată pentru un accident rutier în care au murit doi tineri, în stațiunea 2 Mai. Șoferul, care conducea un bolid de lux se afla sub influența substanțelor interzise, la momentul comiterii accidentului.

Mama sa ar fi încercat să determine o parte din martorii contactați de anchetatori să ducă declarațiile într-o anumită direcție. Miruna Pascu a fost acuzată că ar fi şantajat o fată, prietenă a lui Vlad Pascu. Ea ar fi amenințat-o că va face publice informaţii şi imagini compromiţătoare despre tânără, dacă accept să colaboreze cu procurorii.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest context, judecătorii au analizat dosarul de urmărire penală și au decis să o parte din probele procurorilor au fost obținute în condiții de nelegalitate. Instanța a indicat, în acest sens, conversația dintre mama șoferului Vlad Pascu și prietena acestuia.

„În baza art. 281 alin. (1) lit. b1) din Codul de procedură penală raportat la art. 148 alin. (3) din Codul de procedură penală și la H.P. 64/2023 al ICCJ – completul pentru dezlegarea unei chestiuni de drept, admite excepţia nulităţii absolute a mijloacelor de probă cu privire la supravegherea video, audio sau prin fotografiere a inculpatei Pascu Miruna, constând în înregistrarea ambientală a discuţiei purtată de aceasta la data de 07.09.2023 cu colaboratoarea, efectuată cu dispozitivele tehnice purtate de colaboratoare”, se arată în decizia instanței.

Vlad Pascu

Vlad Pascu la proces Sursa foto: Captura video

Procurorii au extins cazul 2 Mai

Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, autorul tragicului accident de la 2 Mai, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, în 2023. Ea a fost acuzată că a încercat să influențeze declarațiile unei martore. În referatul cu propunerea de arestare DIICOT a inclus și transcrieri ale unor convorbiri avute de aceasta cu fiul ei și cu alte persoane.

Între altele, mama lui Vlad Pascu îi relatează fiului său că încearcă să-l ajute să scape de închisoare. Ea îi dezvăluia acestuia că va încerca să plătească presa pentru a-i curăța imaginea după tragedia pe care a provocat-o.

„O să lucrez și la chestia aia cu spălarea imaginii tale, de aia mă și duc la Mircea, la ăștia, la ăștia, încep să strâng hârtii, că o să plătesc undeva un articol, cum au fost și celelalte plătite și după care o să fie încet, încet preluate despre altă persoană care este Vlad, nu cel pe care l-au descris ăștia și care în ultimii ani din păcate a alunecat într-o direcție proastă”, spunea Miruna Pascu într-o discuție cu fiul ei.

Mihai Pascu, tatăl lui Vlad Pascu Sursa foto: MediaFlux

Miruna Pascu trimisă în judecată

Mama lui Vlad Pascu a fost trimisă în instanță de DIICOT la jumătatea lunii octombrie, în 2023. În același caz, cu Miruna Pascu, fiul ei, Vlad, este judecat pentru consum şi trafic de droguri, iar Mihai Claudiu Pascu, tatăl său este judecat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Procurorii au arătat că tânărul s-a drogat încă de la vârsta de 13 ani. Vlad Pascu a început să consume droguri de risc, apoi droguri de mare risc. El s-a înconjurat de un anturaj format din tineri asemenea lui, dar și din oameni care îi furnizau droguri, cannabis, cocaină, amfetamină, fentanil și oxicodonă. Toate aceste aspecte erau cunoscute de părinți, respectiv Miruna Pascu și Mihai Claudiu Pascu.

În acest context, Vlad Pascu a comis un accident mortal pe 18 august 2023. El a omorât cu mașina doi studenți de 21 și 22 de ani, în Stațiunea 2 Mai. Procesul acestui accident trenează de mai multe luni, deși acuzatul și-a recunoscut vina.

Revista presei