Procesul Pelicot. Dezvăluiri despre profilul sexual al individului care și-a drogat soția și a permis să fie violată

Procesul Pelicot. Dezvăluiri despre profilul sexual al individului care și-a drogat soția și a permis să fie violată Dominique Pelicot Sursa foto: X

Franța. Noi dezvăluiri în cazul lui Dominique Pelicot, care și-a drogat soția și a permis să fie violată ani în șir. Profilul său a fost creionat, în proces, de doi psihologi și doi psihiatri care i-au analizat comportamentul.

Acuzatul a fost descris drept un individ consumat de „fantezii obsesive”, lipsit de empatie, dar apt să apară într-un proces. Acesta și-a drogat soția, vrme de zece ani, și a recrutat bărbați, pe internet, pe care i-a îndemnat să o violeze.

Dezvăluiri despre Dominique Pelicot

Acuzatul nu a apărut la termenul precedent, al procesului, când experții în comportament i-au disecat obiceiurile. Dominique Pelicot, în vârstă de 71 de ani, a acuzat probleme de sănătate și a fost adus cu întârziere în boxa acuzațiilor. În absența lui, experți și-au prezentat concluziile studiului pe care l-au realizat.

Psihiatrul Paul Bensussan, angajat de instanță, l-a descris drept „dirijorul” acestor abuzuri greu de imaginat. Potrivit spuselor sale, acuzatul avea o dublă personalitate. Pe de o parte, este descris ca „un soţ, tată şi bunic onorabil şi un prieten apreciat”. Un bărbat iubitor și prezent în familie. Pe de altă parte, cea de-a doua față este a unui individ manipulator, care minte foarte mult.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Are două laturi ale personalităţii sale: pe de o parte, este un tată pe care cei apropiaţi se pot baza (...) dar, pe de altă parte, este destul de iresponsabil în ceea ce priveşte gestionarea sa materială, folosind minciuna şi secretul”, a explicat psihologul Marianne Douteau.

Experții pun personalitatea lui Dominique Pelicot pe seama trecutului său. A crescut într-un „mediu familial disfuncţional”, „confruntat cu situaţii de abuz psihologic, fizic şi sexual”, conform psihiatrului Laurent Layet. Un personaj cu rezultate școlare mediocre, care a început ca muncitor într-o companie de electricitate. Ulterior s-a lansat în afaceri imobiliare, unde a avut o carieră cu suișuri și coborâșuri.

Un individ dominat de fantezii sexuale obsesive

Analiza experților a evaluat și viața sexuală a lui Dominique Pelicot. Acesta este dominat de fantezii obsesive, susține echipa de psihiatri. Pe de-o parte relația cu soția sa, Gisèle Pelicot, se încadrează în limitele normale. Acest lucru nu i se pare, însă, satisfăcător. Pe de altă, parte, în secret, este adept al „voyeurismului”, al „exhibiţionismului” şi al „candaulismului” (se excită văzându-ţi partenerul făcând sex cu alţii - n.r.), a explicat Bensussan.

„Suntem la apogeul mecanismului de control, în care soţia sa este redusă la un obiect sexual pentru propria sa satisfacţie”, a arătat Laurent Layet.

Sexualitatea lui Dominique Pélicot are, de asemenea, două fațete. Este un tip obișnuit în public, dar cu o sexualitate exacerbată, în cuplu. Refuzat de soția sa, căreia i-a propus să practice swinging-ul (schimbarea partenerilor - n.r.), a început să urmărească site-urile de chat porno. Acest gen de fantezii ar explica ceea ce a făcut, faptul că și-a drogat soția și a permis să fie violată de zeci de bărbați.

În tot acești ani, nimeni nu bănuia că în majoritatea nopților și chiar în timpul zilei, Dominique Pelicot se transforma într-un violator. Mai mult, el recruta persoane pentru a-i agresa soția drogată, în timp ce privea.

Gisele Pelicot

Gisele Pelicot Sursa foto: X

Dominique Pelicot, un om sănătos mental

Cu toate acestea. doctorul Bensussan este de părere că acuzatul nu suferă de nici un fel de patologie mintală. Dominique Pelicot este conștient de faptele sale și a acționat cu discernământ în ceea ce a făcut.

Procesul Pelicot se judecă public, iar fotografiile și înregistrările violurilor sunt difuzate în cadrul ședințelor de judecată. Gisèle Pelicot, victima și soția acuzatului, și-a dat acordul în acest sens, solicitând, însă, ca aceste imagini să nu fie vizionate și de copiii săi.

Procedurile judiciare se vor întinde până în luna decembrie și sunt deschise publicului, așa cum a cerut victima. Gisèle Pelicot a declarat că dorește să sensibilizeze opinia publică în legătură cu utilizarea drogurilor în vederea comiterii abuzurilor sexuale.

În dosar sunt judecați 51 de inculpați, inclusiv Dominique Pélicot. Cei mai mulți dintre aceștia riscă pedepse cu închisoarea de până la 20 de ani, dacă vor fi găsiți vinovați de viol calificat.

 

Revista presei