Trump și Harris, umăr la umăr în ultimul sondaj

Trump și Harris, umăr la umăr în ultimul sondaj Kamala Harris și Donald trump, Sursa foto: Colaj EVZ

Conform unui sondaj național, realizat de The New York Times și Siena College, candidatul Democrat la președenție, Kamala Harris, și candidatul Republican, Donald Trump, sunt practic la egalitate înainte de ultimele săptămâni ale alegerilor.

Trump și Harris, la doar un procent distanță în ultimul sondaj

Fostul președinte Donald Trump este cu un punct procentual în fața Kamalei Harris, 48%-47%, conform unui sondaj publicat duminică, o diferență care se încadrează bine în marja de eroare de trei puncte.

Asta înseamnă că victoria oricăruia dintre candidați la alegerile din 5 noiembrie este la limită.

Alegătorii știu prea puține despre Kamala Harris

Chiar dacă campania lui Trump a treversat o perioadă dificilă în săptămânile de după ce președintele Joe Biden s-a retras din cursă în iulie, Republicanul își păstrează numărul constant de susținători.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă alegătorii Kamalei Harris nu știu prea multe despre politica acesteia, opiniile lui Donald Trump sunt bine conturate și în mare parte stabilite.

În același sondaj, 28% dintre posibilii alegători au spus că au nevoie de mai multe informații despre candidatul Democraților, în timp ce doar 9% au spus același lucru despre Trump.

Dezbaterea prezidențială va fi momentul decisiv al campaniei electorale

Dezbaterea prezidențială de marți ar putea fi momentul decisiv al campaniei electorale, avînd în vedere că dezbaterea anterioară dintre Trump și fostul candidat al Democraților, Joe Biden, s-a soldat cu retragerea din cursa pentru Casa Albă a actualului președinte.

Kamala Harris va avea ocazia să ofere mai multe detalii despre proiectul său politic în timp ce se confruntă cu Trump, pe parcursul a 90 de minute. Cursa este atât de strânsă încât chiar și un impuls marginal pentru oricare dintre candidați ar fi semnificativ.

De când Harris l-a înlocuit pe Biden în fruntea listei Democrate, în timpul verii, ea a început să se implice intens în campanie, dar și-a limitat aparițiile în direct și a păstrat interviurile cu mass-media la minimum.

Cifrele dintr-un sondaj de duminică sunt comparabile cu cele din iulie

Cifrele actualului sondaj sunt comparabile cu cele publicate la sfârșitul lunii iulie. Trump crescuse atunci cu un punct procentual, o diferență ce marca marja de eroare.

Sondajele din statele Swing vor determina probabil câștigătorul alegerilor, cursa fiind foarte strânsă.

Revista presei
Singurătatea mărilor