WhatsApp și Facebook Messenger se schimbă complet. Ce face Meta, de fapt

WhatsApp și Facebook Messenger se schimbă complet. Ce face Meta, de fapt WhatsApp. Sursa foto: Heiko/ Pixabay

Meta este obligată să se alinieze cerințelor europene și să respecte Legea Piețelor Digitale. Astfel, gigantul din tehnologie își va modifica strategia și va accepta colaborarea cu alte aplicații de mesagerie.

Meta face schimbări majore

Legea Piețelor Digitale (DMA) se aplică în cazul companiilor din sfera tehnologiei. Acestea sunt obligate să accepte compatibilitatea propriilor servicii cu cele ale terților.

Meta

Meta. Sursa foto: Artapixel/ Pixabay

Meta a fost notificată să se adapteze acestor cerințe. Recent, reprezentanții companiei au explicat ce schimbări vor fi aduse în acest sens. Utilizatorii vor fi atenționați prin WhatsApp și Messenger atunci când un alt serviciu de mesagerie este disponibil.

 Ce trebuie să știe utilizatorii

Meta a anunțat că se va supune acestor cerințe și își va modifica practicile. Utilizatorii vor putea opta pentru recepționarea mesajelor într-o cutie poștală separată.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, căsuțele poștale legate de alte aplicații vor include funcții avansate, anunță reprezentanții Meta. Reacții la mesaje, confirmări de citire sau răspunsurile instant sunt doar câteva dintre noile opțiuni.

Meta, plan pentru 2025. Opțiuni noi pentru utilizatori

În a doua fază anunțată de companie, utilizatorii vor putea iniția apeluri vocale sau video cu cei din alte aplicații. De asemenea, aceștia vor avea și opțiunea de a crea un grup pentru discuții.

Apple, Meta și Google au ajuns în atenția UE încă de anul trecut. Cei trei giganți din domeniul tehnologiei au trecut printr-un proces amplu de verificări. Oficialii europeni au analizat dacă aceștia respectă normele privind piețele digitale.

Legislaţia a intrat în vigoare din 7 martie, iar marile companii au fost obligate să se alinieze noilor cerințe. Astfel, acestea trebuie să asigure condiții de concurență echitabile pentru ceilalți jucători de pe piață.

În plus, giganții din tehnologie trebuie să le ofere utilizatorilor mai multe opțiuni.

„Comisia Europeană suspectează că măsurile puse în aplicare de aceşti actori-cheie nu reuşesc să respecte în mod eficient obligaţiile ce le revin în temeiul DMA”, anunțau oficialii europeni.

Revista presei
Jocul de-a vacanța