Traseul celei mai noi autostrăzi din România. Va face joncțiunea cu A1

Traseul celei mai noi autostrăzi din România. Va face joncțiunea cu A1 Autostradă. Sursa foto Youtube

O nouă autostradă va fi construită în România, a anunțat directorul Companiei de Autostrăzi. Cristian Pistol a spus că deja au început procedurile pentru construcția autostrăzii.

O nouă autostradă în România

„Am început procedurile pentru construcția unei noi autostrăzi: Timișoara - Moravița (72,93 km)! Documentația pentru proiectarea și execuția primului tronson (Remetea Mare - Jebel), în lungime de 35,67 km a fost transmisă  la Agenția Națională de Achiziții Publice  (ANAP) spre validare. Următorul pas este publicarea Anunțului de participare la licitație în cadrul căruia vom stabili și data limită pentru depunerea ofertelor”, a transmis Crisrian Pistol.

Contractul, finanțat prin fonduri europene din Programul Transport (PT), stabilește o perioadă de maximum 48 de luni pentru construcția acestui prim tronson (12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție).

Ne puteți urmări și pe Google News

Se va construi un pod care va traversa râul Timiș

Pe traseu se va construi un pod (1.153 m) care va traversa râul Timiș, dar și 4 noduri rutiere:

  • Remetea Mare (nod rutier cu A1)
  • Albina (DJ592)
  • VO Timișoara Sud
  • Pădureni (DN59)
Autostradă

Autostradă Sursa foto: Wikimedia

Tronsonul 1 va subtraversa DN6 și calea ferata CF100 (București – Timișoara) și va traversa denivelat CF127 (Jebel – Liebling) și DJ693B. Următorul tronson, Jebel – Moravița va fi trimis spre validare la ANAP săptămâna următoare, a mai spus șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Va avea o lungime de aproape 73 kilometri

Autostrada A9 va avea o lungime de aproape 73 kilometri. Va face joncțiune cu A1 în zona Remetea Mare, și va continua în paralel cu centura Timișoara Sud până în zona Giroc unde va avea o ieșire spre Timișoara.

Recent, Sorin Grindeanu a anunțat că românii sau străinii care conduc pe autostrăzile din țară nu vor fi nevoiți să achite o taxă în anii următori, sau cel puțin până când nu va exista o autostradă „cap-coadă de când intri în România și până ieși”.

Revista presei