Familia Trump, ținta hackerilor, în plină campanie electorală

Familia Trump, ținta hackerilor, în plină campanie electorală Hackeri. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Hackerii au spart conturile de pe rețeaua de socializare X deținute de Lara și Tiffany Trump. Cele două canale au fost închise imediat.

Hackerii au făcut două postări false pe conturile Larei și Tiffany Trump

Două postări care promovau o afacere de familie cu criptomonede au fost raportate de fiul lui Donald Trump, Eric. Postările ar fi apărut pe contul soției sale, Lara, copreședinte al Comitetului Național Republican și a fiicei celei mici a fostului președinte, Tiffany.

Eric Trump a raportat imediat escrocherie și într-o postare pe rețeaua X.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Aceasta este o înșelătorie!!!” a spus fiul candidatului Republican. „Profilurile Twitter ale @LaraLeaTrump și @TiffanyATrump au fost compromise!!”

Rețeaua X a luat măsuri imediat și a blocat conturile

Postările făcute de hackeri pe conturile deținute de Lara și Tiffany Trump au fost apoi șterse.

Eric Trump a postat apoi „@twitter a fost uimitor”, după ce conturile Larei și Tiffany Trump au fost blocate „în câteva minute”.

Situația creată de hackeri a fost de natură să afecteze și prietenia dintre fostul președinte Donald Trump și proprietarul rețelei X, fostă Twitter, miliardarul Elon Musk, care îl și sprijină în cursa prezidențială.

Ambele postări false se refereau  la World Liberty Financial, un proiect de criptomonede al familiei, care încă nu a fost lansat oficial.

Fostul presedinte, care s-a proclamat a fi primul președinte care susține criptomonedele și a cărui campanie primește contribuții substanțiale din partea industriei de profil și-a promovat noua afacere printr-un videoclip lansat săptămâna trecută.

World Liberty Financial a confirmat hack-ul

Contul oficial al World Liberty Financial a confirmat hack-ul într-o postare separată pe X.

„ALERTĂ: Conturile X ale Larei și Tiffany Trump au fost piratate.

NU faceți clic pe niciun link și NU cumpărați nici un token partajat din profilurile lor”(..). „Lucrăm activ pentru a remedia acest lucru, dar vă rugăm să fiți vigilenți și să evitați înșelătoriile!”, anunță compania.

World Liberty a fost însăși ținta escrocilor înainte de lansare.

Criminalii cibernetici au atras zeci de mii de utilizatori către o versiune contrafăcută a site-ului, potrivit The Independent.

Campania lui Donald Trump atacată și ea de hackeri

Atacul informatic vine la aproape o lună după ce campania pentru președinție a lui Donald Trump a confirmat că unele dintre comunicările sale interne au fost compromise.

Oficialii serviciilor de informații au declarat atunci că Iranul ar fi fost responsabil pentru atacurile care i-au vizat pe oficialii din campania fostului președinte.

Revista presei
Pasajul. Volumul 2