Ce trebuie să pui în apă când fierbi ouă. Se vor curăța foarte rapid

Ce trebuie să pui în apă când fierbi ouă. Se vor curăța foarte rapid Ouă fierte. Sursa foto Arhiva EVZ

Rețeta perfectă de ouă fierte. Există un truc pe care îl poți încerca pentru a fierbe ouăle perfect și pentru a se curăța imediat. Acest truc funcționează cel mai bine cu ouăle mari. Dacă ai ouă mici, medii sau jumbo, va trebui să ajustezi timpul de gătire. Dacă utilizezi ouă proaspete, este recomandat să aștepți una sau două săptămâni înainte de a le fierbe pentru a obține ouă fierte tari.

Rețeta perfectă de ouă fierte

Bucătarii ne recomandă să adăugăm sare în apă pentru a proteja oul de spargere. Albușul de ou se va solidifica în apa sărată mai repede decat în apa nesărată. Dacă oul se sparge în timp ce fierbe, apa sărată va ajuta la oprirea rapidă a crăpării cojii.

Ouă fierte

Sursa: Arhiva EVZ

Și bicarbonatul de sodiu ajută

O altă soluție este să adaugi în apă bicarbonat de sodiu. Acesta ajută la slăbirea membranei din interiorul carcasei. Modifică pH-ul albușului de ou. Acest lucru face oul mult mai ușor de curățat.Asigură-te că ai gheață la îndemână. Cu cât apa este mai rece, cu atât oul se va contracta și se va curăța mai ușor.

Sursă foto: Unsplash

Cât timp trebuie să fierbi ouăle

Ouăle trebuie fierte timp de 13 minute. Este indicat să aduci apa până la punctul de fierbere, iar apo să lași ouăle să fiarbă timp de 13 minute înainte de a le transfera într-o oală cu apă rece.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și mărimea ouălelor contează. Ouăle mai mici ar putea avea nevoie de 11-12 minute, în timp ce ouăle mai mari ar putea avea nevoie de 14. După fierbere, lasă ouăle să stea în apa rece cel puțin 15 minute, apoi curăță-le. Le poți ține la frigider (nedecojite) până la șapte zile.

Timpul de fierbere al ouălor în funcție de consistență este următorul:

  • ouă cu gălbenuș semi-moale - patru minute,
  • ouă cu gălbenuș moale - șase minute,
  • ouă cu gălbenuș tare, dar un pic cremos - opt minute,
  • ouă cu gălbenuș tare - 10 minute,
  • ouă cu gălbenuș foarte tare - 12 până la 15 minute.

Ouăle fierte sunt recomandate de nutriționiști dimineața. Le poți mânca cu salată, brânză, mezeluri, avocado, maioneză cu usturoi și pâine.

Revista presei
Teatrul vârstelor