Cum să calci hainele fără fier de călcat. Visul oricărei gospodine

Cum să calci hainele fără fier de călcat. Visul oricărei gospodine Sursa foto: Pixabay

Poți să calci hainele și fără fier de călcat. Ai nevoie de câteva obiecte de prin casă și de puțină răbdare. Placa de păr poate fi folosită pe post de fier de călcat. Aceasta este foarte bună pentru a nivela gulerele sau faldurile mici ale materialelor.

Cum să calci hainele fără fiert de călcat

Setează placa de păr la o temperatură medie și înainte să pui pe material verifică să nu îl ardă. Ține placa pe zona dorită timp de câteva secunde. Cutele vor dispărea, iar tu nu vei mai fi nevoită să iei fierul de călcat în vacanțe.

fier de călcat,

Sursă foto: Arhivă Evz

Înainte să folosești placa ai grijă să o cureți de orice reziduuri de păr sau de eventuale urme de produse de styling. Aceste resturi pot deteriora materialul hainei și îl pot păta.Ca să imiți jetul de abur al unui fier de călcat te poți folosi de un ibric sau de un fierbător. Pune apă la încălzit în ibric, iar după ce atinge punctul de fierbere și lasă aburi pune haina deasupra. Cu ajutorul acestui truc vei scăpa cute. Trebuie să ții hainele în acest fel pentru minim 20 de minute.

haine

Sursa foto EVZ

Un alt truc simplu

Există un alt truc simplu cu prosopul ud. Pune hainele șifonate pe o suprafață dreaptă, după care acoperă-le cu un prosop umed și apasă puternic cu podul palmelor. Lasă hainele să se usuce și vei observa cum cutele dispar și articolele par călcate cu fierul.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă soluție este să pui hainele șifonate pe umerașe și să le agăți în spațiile disponibile de prin baie. Asigură-te că în baie există aburi și lasă hainele acolo o oră. Cutele hainelor se vor „înmuia” și îndrepta grație aburului din baie. Apoi, pune hainele pe umeraș.

Și oțetul alb ajută

Pentru următorul truc ai nevoie de oțet alb și apă, proporția fiind de 1:3. Amestecă apa cu oțetul și pulverizează pe hainele șifonate. Lasă să se usuce, după care întinde-le pe umerașe. Cutele vor dispărea imediat. În comerț există și câteva sprayuri care înlocuiesc fierul de călcar. Dacă nu ai timp să calci sau nu vrei să îți iei fierul în vacanță, poți să le încerci.

Revista presei