Turistă olandeză, dispărută pe insula Samos din Grecia, găsită moartă într-o zonă izolată

Turistă olandeză, dispărută pe insula Samos din Grecia, găsită moartă într-o zonă izolată Insulă Grecia. Sursa foto: Kerstin Riemer/ Pixabay

Grecia. Poliția din Grecia a informat joi că a fost identificat trupul unei turiste din Olanda, care fusese declarată dispărută în urmă cu o săptămână pe insula Samos din Marea Egee. Femeia a fost descoperită fără viață într-o zonă izolată a insulei.

Autopsia efectuată la locul unde a fost descoperit trupul a confirmat identitatea victimei, Brigitte van Gennip, o femeie de 64 de ani din Țările de Jos.

Aceasta fusese dată dispărută pe insula Samos în data de 22 august, conform informațiilor furnizate de poliția greacă.

Turistă olandeză dispărută pe o insulă din Grecia, găsită moartă

Un turist belgian a fost cel care a găsit miercuri trupul turistei olandeze într-o râpă situată într-o zonă îndepărtată de locul unde fusese descoperit telefonul ei mobil.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform informațiilor preliminare furnizate de poliție, în prezent nu există dovezi care să sugereze implicarea unei activități criminale.

Autoritățile din Olanda au trimis la Samos echipe de salvare și opt câini de căutare pentru a sprijini echipele de salvatori din Grecia în găsirea femeii dispărute.

Poliție

Poliție. Sursa foto: Military_Material/ Pixabay

În această vară, care a fost extrem de călduroasă, cel puțin șapte turiști plecați în drumeție pe insule din Grecia au fost găsiți morți.

Mai mulți turiști au fost găsiți fără viață pe insulele grecești

În luna iunie, un bărbat olandez de 55 de ani a fost găsit decedat pe insula Samos.

De asemenea, pe 9 iunie, trupul fără viață al prezentatorului BBC, Michael Mosley, a fost descoperit pe mica insulă Symi.

Acest episod a avut loc în perioada primului val de căldură din 2024, când Grecia se confrunta cu temperaturi ce depășeau 40 de grade Celsius.

Turiști

Turiști. Sursa foto: Enrique/ Pixabay

Totodată, două femei din Franța, în vârstă de 73 și, respectiv, 64 de ani, au fost de asemenea raportate dispărute pe insula Sikinos, însă investigațiile nu au avut niciun rezultat concret.

Autoritățile din Grecia au emis în mod repetat avertismente privind riscurile expunerii la temperaturi ridicate, recomandând evitarea activităților în aer liber în timpul celor mai călduroase ore ale zilei, Agerpres.

Revista presei