Turist german, găsit mort în Grecia. Era dispărut de 24 de ore

Turist german, găsit mort în Grecia. Era dispărut de 24 de ore Vacanță în Grecia. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un bărbat din Germania, în vârstă de 67 de ani, a fost găsit mort în Grecia. Turistul fusese dat dispărut de 24 de ore, după ce s-a rătăcit în timpul unei excursii.

Turist german, găsit mort în Grecia. Era dispărut de 24 de ore

Postul public de radio și televiziune din Grecia, ERT, a raportat luni, citând autoritățile, că bărbatul a plecat duminică dimineața din satul Omalos, din insula Creta. Sougia, un sat de pescari la peste 30 de kilometri distanță, a fost locația sa.

Bărbatul a fost dat dispărut duminică după-amiază, potrivit soției sale. Presa locală relatează că înainte, acesta o sunase și i-a spus că nu se simte bine.

Aceeași sursă preciează că trupul bărbatului a fost găsit într-o râpă în apropierea plajei Sentoni, pe un drum care mergea spre defileul Trypti. După ce au identificat numărul telefonului mobil al turistului, pompierii au găsit corpul său. Autoritățile cred că acesta s-a rătăcit și a luat-o pe calea greșită.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bărbatul este al şaseleaturist care a murit în Grecia în ultimele săptămâni după ce a pornit într-o excursie. Alte trei turiști au dispărut de peste o săptămână.Autoritățile și localnicii au încercat să avertizeze turiștii de căldura puternică din Grecia, în special după amiază.

Grecia, vacanțe

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Alertă ridicată de incendii 

Canicula extremă a afectat sudul Europei, iar Grecia s-a aflat sub cod roșu de incendii. Prin urmare, în încercarea de a gestiona situația critică, autoritățile au impus restricții atât pentru localnici, cât și pentru turiști în urmă cu o săptămână.

Ca urmare, parcurile au fost închise, iar localnicii și vizitatorii nu au voie să se oprească sau să facă drumeții în zonele cu vegetație.

În ultimele zile au avut loc mai multe incendii, iar vântul le-a întețit, punând în pericol oamenii. De la doar 25 de kilometri distanță de Atena, pompierii au folosit avioane și elicoptere pentru a combate focurile, iar mai multe drumuri au fost închise de poliție.

Grecia și-a intensificat pregătirea în 2024 ca răspuns la incendiile devastatoare de pădure care au ucis 20 de oameni în nordul țării și au forțat 19.000 de oameni să evacueze insula Rhodos anul trecut.

Acest lucru a implicat angajarea unui număr mai mare de angajați și accelerarea procesului de pregătire a personalului pentru combaterea incendiilor. În fiecare vară, în Grecia au loc numeroase incendii de vegetație. Acțiunile piromanilor, temperaturile ridicate și valurile de căldură cauzate de schimbările climatice amplifică aceste efecte.