Transfer de 35 de milioane de euro pentru tânărul de la Arsenal. Eddie Nketiah este pregătit pentru Crystal Palace

Transfer de 35 de milioane de euro pentru tânărul de la Arsenal. Eddie Nketiah este pregătit pentru Crystal Palace Eddie Nketiah. Sursă foto- instagram

Eddie Nketiah este un fotbalist englez, cunoscut pentru abilitățile sale de atacant și instinctul său de golgheter. Jucătorul și-a făcut repede un nume în fotbal datorită talentului său de a înscrie goluri decisive.

Nketiah și-a început cariera la academia de tineret a lui Chelsea, dar a fost eliberat de club la vârsta de 14 ani. Ulterior, a fost preluat de Arsenal, unde a continuat să se dezvolte, devenind unul dintre cei mai promițători jucători ai academiei.

Valoarea lui Eddie Nketiah pe piața de transfer

În ceea ce privește valoarea lui Eddie Nketiah pe piața de transfer, acesta este evaluat la suma de 30 de milioane de euro.

După mai mult de 160 de apariții pentru clubul său de copilărie, Eddie Nketiah pare în cele din urmă gata să părăsească Arsenal. O mutare departe de clubul din nordul Londrei se pare că este pe cale de finalizare.

Ne puteți urmări și pe Google News
Emblema Arsenal. Sursă foto- wikipedia

Emblema Arsenal. Sursă foto- wikipedia

Echipa din Premier League, Crystal Palace, este aproape de a ajunge la un acord cu Arsenal. În urma acestuia, talentatul jucător în vârstă de 25 de ani va fi transferat. Astfel, această mutare va fi efectuată într-o tranzacție în valoare de 35 de milioane de euro. Din aceasta, 30 de milioane de euro vor fi plătiți în avans.

Prin această mutare, Arsenal va ajunge la un venit de 61 de milioane de euro din vânzarea jucătorilor în această vară. În prezent, clubul a ajuns la o cheltuială netă de doar 15,1 milioane de euro în perioada de transferuri.

Performanțele lui Eddie Nketiah la Arsenal

Pe parcursul ultimelor opt sezoane, Nketiah și-a făcut un nume ca atacant interesant, cu un ochi clar pentru gol. Deși tânărul atacant pleacă de la Arsenal fără a-și fi asigurat niciodată un rol constant de titular în echipă, recordul său de 19 goluri și cinci pase decisive în Premier League îi conferă o medie solidă de 0,53 goluri și pase decisive pe 90 de minute în campionat.

Acest ochi pentru gol l-a ținut la Arsenal mult timp după ce a fost considerat încă o tânără perspectivă. În mod clar, acest lucru a fost ceea ce a atras Palace să facă o ofertă pentru el înainte de sfârșitul ferestrei de transfer din această vară. Dacă Nketiah pleacă de la Arsenal pentru suma propusă de 35 de milioane de euro, el va deveni a doua cea mai valoroasă vânzare a clubului din nordul Londrei.

Eddie Nketiah. Sursă foto- instagram

Eddie Nketiah. Sursă foto- instagram

Un transfer care se apropie de această sumă este cel al lui Nicolas Anelka la Real Madrid în 1999. De altfel, și transferului lui Alexis Sanchez la Manchester United în 2017 în valoare de 34 de milioane de euro și transferul lui Alex Oxlade-Chamberlain la Liverpool în 2017 în valoare de 38 de milioane de euro sunt alte două tranzacții importante.

Nketiah face probabil mutarea la Palace în căutarea jocului regulat în prima echipă și este probabil să găsească acest lucru în echipa lui Oliver Glasner. După ce i-a vândut pe Michael Olise și Jordan Ayew, Palace are nevoie disperată de o forță de foc suplimentară. Astfel, doar Jean-Philippe Mateta și Odsonne Edouard sunt singurii atacanți din echipa lui Glasner în acest moment.

Cea mai scumpă acghiziție a lui Palace

Deși ambii sunt considerați talente consacrate în Premier League. Mutarea propusă a lui Nketiah la club îl va transforma în cea mai scumpă achiziție a lui Palace. Acesta va depăși suma de 31,2 milioane de euro plătită de club pentru Christian Benteke în 2016.

Cu toate acestea, Palace i-a vândut deja pe Olise și Ayew menționați mai sus, precum și pe Joachim Andersen pentru o sumă totală de 88,8 milioane de euro. Chiar și o sumă record pentru Nketiah ar menține cheltuielile nete ale clubului la un nivel pozitiv de 23,8 milioane de eruo. Asta datorită numărului de vânzări efectuate până în prezent.

Eddie Nketiah la Arsenal. Sursă foto- instagram

Eddie Nketiah la Arsenal. Sursă foto- instagram

Tânărul de 24 de ani, marcatorul record al Angliei la nivel Under 21, a primit prima convocare de seniori pentru meciurile viitoare împotriva Ucrainei și Scoției. Cu toate acestea, acum este gata să-și facă „propria poveste” cu echipa lui Gareth Southgate.

Nketiah și-a făcut debutul la Arsenal în urmă cu șase ani. De altfel, a jucat ultima dată pentru echipa Under-21 în 2021. El a marcat 34 de goluri în 136 de meciuri pentru Gunners, având un debut memorabil, acasă, împotriva Norwich. Atunci a marcat o dublă pentru a asigura victoria într-un meci din Cupa EFL.

Anglia a însemnat decizia corectă pentru Nketiah

În ciuda faptului că a explodat pe scenă, opțiunile lui Nketiah au fost limitate la competițiile de cupă mai mici. De altfel, un împrumut dezamăgitor la Leeds a fost văzut ca un alt eșec. În tot acest timp, Saka și Smith Rowe au apărut ca următorul talent precoce din academia de producție Hale End. Saka fiind acum un favorit ferm al lui Gareth Southgate.

Odată ce a fost chemat de Anglia, fostul tânăr de la Chelsea a știut că a luat decizia corectă. „Cred că, în mod natural, venind prin academie la Anglia, ai aspirația de a juca aici și odată ce chemarea a fost acolo și oferta a fost pe masă, a fost foarte greu de refuzat. Am simțit că acum este momentul potrivit să fac acest pas, așa că, evident, sunt foarte fericit să fiu aici. Sper să pot continua și să ajut echipa în această săptămână și să obțin câteva rezultate”, a spus jucătorul.

Revista presei