A murit un chef celebru. Era considerat unul dintre pionierii bucătăriei dietetice

A murit un chef celebru. Era considerat unul dintre pionierii bucătăriei dietetice Doliu. Sursa foto: Arhiva Evz

Michel Guérard, considerat ca fiind unul dintre pionierii bucătăriei dietetice, a murit. Astăzi, o școală de gastronomie care promovează alimentele sănătoase îi poartă numele. Michel Guérard a murit la domiciliul său noaptea trecută, a anunțat secretara personală Florence Pelizzari.

Michel Guérard avea 91 de ani

Michel Guérard este cel care a introdus conceptul „Nouvelle Cuisine”. A fost o mișcare care a urmărit să reînventeze bucătăria franceză pe la începutul anilor 70, promovând mâncărurile ușoare.

Guérard s-a născut pe 27 martie 1933 într-un orășel aflat la aproximativ 60 de kilometri de Paris, era fiul unui măcelar. În 1950 a început ucenicia ca patiser. Mai ai târziu, la nici 25 de ani, a fost declarat cel mai bun patiser din Franța. A fost nevoit să-şi abandoneze studiile foarte devreme. În timp ce visa să fie medic, şi-a făcut ucenicia într-o patiserie aproape de Paris.

Este primul bucătar francez care a apărut pe coperta revistei Time

Michel Guérard este considerat de unii critici drept unul dintre cei mai talentaţi bucătari ai secolului XX. După ce a uimit societatea pariziană  cu creațiile sale, Guérard și-a deschis propriul restaurant. Mai târziu s-a mutat în sud-vestul Franței unde a deschis restaurantul „Les Prés d'Eugénie”, primind trei stele Michelin din 1977.

Ne puteți urmări și pe Google News

Devenise cel mai bun muncitor din Franţ, iar  la vârsta de 25 de ani, Michel Guerard şi-a arătat talentul la Crillon, un hotel de lux din Paris. Apoi s-a mutat la Lido, un fost cabaret din capitală.

Michel Guérard a avut o viață pasională

Guérard a decis să facă încă un pas mare în viața sa. În 1965 a cumpărat un bistro nord-african în Asnieres, situat la nord-vest de Paris. După un început greu, a adus tot Parisul în restaurantul său numit „Pot-au-feu”. Asta se petrecea înainte de a se stabili în Landes în anul 1974. Tot atunci celebrul ghid gastronomic francez Michelin i-a acordat trei stele.

Guérard spunea că a avut „o viaţă emoţionantă şi pasională”, de la „copilul care a prins războiul, foamea şi frigul”, la tot ceea ce a reușit să clădească de-a liungul vieții sale, scrie courrier-picard.fr.

Revista presei