Cel mai bun mic dejun de vară. Rețetă de french toast cu piersici glazurate și vanilie

Cel mai bun mic dejun de vară. Rețetă de french toast cu piersici glazurate și vanilie frech toast. Sursă foto: Freepik

Piersicile sunt în sezon doar pentru o perioadă scurtă de timp. Astfel, indiferent de soi, trebuie să profitați cât mai mult pe timpul verii de aceste fructe delicioase. Iar dacă vrei să faci ceva special care nu necesită multă multă, poți încerca o rețetă de french toast cu piersici glazurate și vanilie. Ar putea fi cel mai bun desert sau chiar mic dejun.

„Această rețetă folosește pâine albă, dar indiferent de pâinea pe care o folosiți, important este să aibă textură atunci când se înmoaie oul. Am făcut această rețetă cu toate tipurile de pâine prăjită: pâine feliată de supermarket, pâini artizanale și chiar croissante" a spus bucătarul Paul Ainsworth.

French toast cu piersici glazurate și vanilie

Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti patru porții din acest delicios desert:

  • 4 ouă mari
  • 200ml lapte integral
  • 30g zahăr pudră
  • Un vârf de cuțit de pudră de vanilie sau câteva picături de extract de vanilie
  • Un vârf de cuțit de scorțișoară măcinată
  • 4 felii groase de pâine (cu cât mai groase, cu atât mai bine)
  • 20 g unt nesărat, pentru gătit

Pentru piersicile caramelizate:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 50 g unt nesărat
  • 4 piersici coapte, curățate de sâmburi și tăiate în sferturi
  • 1 baton de scorțișoară
  • Un vârf de cuțit de fulgi de sare de mare
  •  pudră de vanilie sau vanilie în sirop
  • 1 anason stelat
  • 60 g zahăr

Pentru servire:

  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 20 g zahăr pudră

Mod de preparare

1. Preîncălziți cuptorul la 150C.

2. Mai întâi, preparați piersicile caramelizate. Puneți o tigaie rezistentă la cuptor la foc mediu și adăugați untul. Când untul face spumă și are o culoare aurie, se adaugă ușor piersicile cu batonul de scorțișoară, sarea, vanilia și anasonul stelat.

3. Ungeți ușor piersicile, glazurându-le în unt și mirodenii până când încep să se înmoaie, apoi presărați zahărul și ungeți din nou. Zahărul se va încorpora cu untul și va deveni caramelizat.

4. Continuați să întoarceți piersicile în caramel cu o lingură, având grijă deoarece vor fi foarte fierbinți. Apoi, transferați tigaia în cuptor și gătiți timp de aproximativ 15 minute, până când piersicile sunt moi.

5. Scoateți din cuptor și lăsați piersicile să se răcească și să absoarbă acel caramel minunat din tigaie.

6. Acum faceți amestecul pentru pâine prăjită franțuzească. Puneți ouăle, laptele, zahărul pudră, vanilia și scorțișoara într-un bol și amestecați-le împreună. Tăiați pâinea în felii de un centimetru grosime și înmuiați-le în amestecul de ouă timp de două minute.

7. Puneți o tigaie la foc mediu-mare și gătiți untul până se rumenește, apoi puneți pâinea condimentată cu ouă în tigaie și prăjiți-o până se caramelizează ușor pe ambele părți. Acest lucru va dura trei până la patru minute, până când pâinea prăjită este fermă la atingere și aurie.

8. Pentru finisare, se adaugă scorțișoara și zahărul pudră într-un bol și se amestecă bine. Tăiați pâinea prăjită în jumătate și așezați-o pe farfurii. Se pun piersicile prăjite și se stropesc cu puțin caramel suplimentar. Se pudrează ușor cu zahăr, scorțișoară și se servește, conform The Independent .

Revista presei