Mirosurile de prăjeală, pește sau friptură vă dau bătăi de cap? Trucuri banale, fără costuri

Mirosurile de prăjeală, pește sau friptură vă dau bătăi de cap? Trucuri banale, fără costuri Mirosurile din bucătărie. Sursa foto: Pixabay

Mirosurile din bucătărie ne dau bătăi de cap, după ce gătim pește, carne de miel sau atunci când prăjim bacon la micul dejun. Mai jos vă prezentă câteva trucuri care neutralizează aceste mirosuri neplăcute.

Trucuri banale care vă scapă de mirosurile neplăcute din bucătărie

Dacă doriți să neutralizați mirosurile din bucătărie după ce gătiți, mai ales pește, încercați câteva trucuri pentru a scăpa de aceste „arome” neplăcute care persistă destul de mult având timp să se îmbibe în mobilă sau perdele.

Cu toții trecem prin aceste situații, mai ales atunci când preparăm micul dejun, care presupune șuncă prăjită, cârnați și ouă. Dar ce facem să eliminăm mirosul neplăcut din bucătăria noastră? Nimic mai simplu, urmăm pașii de mai jos:

Pentru început deschideți toate ferestrele pentru a se face curent. Spălati repede tigaia sau grătarul și ustensilele după gătit, în unele cazuri sunt uitate în chiuvetă și este greșit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Spaghete, Paste, Gătit, BucătărieTrucuri banale care vă scapă de mirosurile neplăcute din bucătărie. Sursa foto: Pixabay

Fierbeți o lămâile. Rezultatul este miraculos

Un alt truc simplu este fierberea unei lămâi. Pentru început o tăiați felii apoi o aruncați într-o oală cu apă clocotită și lăsați să fiarbă încă zece minute. În cazul în care aveți coji de lămâie le poți fierbe și pe ele. Pentru a elimina eficient mirosul, puneți o lingură de bicarbonat de sodiu în apa clocotită.

Dacă ce ati terminat de gătit puneți o cratiță cu apă la fiert cu câteva picături de ulei esențial pe care-l folosiți pentru ambient sau ierburi aromate, cum ar fi eucalipt. Când începe să fiarbă scoateți amestecul într-un recipient de sticlă și puneti-l undeva pe masă.

Gătit, Brânză, Cârnat, Parmezan, SalcamTrucuri banale care vă scapă de mirosurile neplăcute din bucătărie. Sursa foto: Pixabay

Trucuri banale: Lăsați într-un vas cu bicarbonat de sodiu sau oțet peste noapte

Acest truc este, de asemenea, destul de  banal dar foarte util. Lăsați peste noapte un bol sau două cu bicarbonat de sodiu sau oțet pe blatul din bucătărie şi unul în centul locuinței, în aşa fel încât curenții de aer să împrăștie aroma și să anihileze mirosurile neplăcute.

Nu este de neglijat nici combinația de coji de portocală cu scorțisoară, care te scapă de mirosurile grele. Alte trucuri care te pot ajuta să scapi de mirosurile urâte sunt: ​​cuișoare cu lămâie, foi de dafin, cimbru sau rozmarin.

Așadar, de trucuri nu ducem lipsă, iar aici intră și lumânările parfumate sau odorizantele. Nu sunt de neglijat purificatoarele care sunt dotate cu fitre care pot elimina acele mirosuri puternice de la gătit, infiormează allrecipes.com.

Revista presei