Sondaj! Peste 60% dintre români se simt mândri de David Popovici,după rezultatele de la Jocurile Olimpice. Încă puteți vota 

Sondaj! Peste 60% dintre români se simt mândri de David Popovici,după rezultatele de la Jocurile Olimpice. Încă puteți vota  David Popovici. Sursă foto: Facebook

Un sondaj de opinie, la care au răspuns mai bine de 1.000 de români, arată cum a fost percepută victoria lui David Popovici la Jocurile Olimpice de la Paris.  Sondajul a fost realizat pe canalul de YouTube „HAI România”.

La întrebarea „V-ați simțit mândri privind performanțele lui David Popovici la JO?” românii au răspuns:

„Da, am urmărit doar finalele”- 32 %

„Da, am urmărit toate cursele de natație” - 30 %

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cu o floare nu se face primăvară…” -20%

„Nu, am avut alte preocupări”- 17 %

Puteți VOTA aici.

Românii sunt mândri de David Popovici

Aceste rezultate indică o majoritate clară de 63% dintre români care s-au simțit mândri de performanțele lui David Popovici, fie că au urmărit doar finalele sau toate cursele de natație.

Aproximativ 20% dintre respondenți au fost mai sceptici. Acest lucru sugerează că, deși performanța lui David Popovici este apreciată, acești respondenți consideră că sunt necesare mai multe astfel de realizări pentru a face o diferență semnificativă în sportul românesc.

Și, în final, 17% dintre respondenți  nu au fost interesați de performanțele sportive, fiind preocupați de alte aspecte ale vieții lor. Acest rezultat poate indica o diversitate a intereselor publicului sau o lipsă de conectare cu evenimentele sportive.

David Popovici a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, la proba de 200 m liber. Timpul său a fost de 1:44:72. A terminat cursa cu doar două sutimi înaintea locului doi. Este primul titlu olimpic din cariera sa. Popovici va împlini 20 de ani pe 15 septembrie.

La începutul cursei, Popovici a fost al doilea după prima lungime de bazin. După 100 de metri, era pe locul trei. La 150 de metri, a urcat pe locul doi. În ultimii metri, l-a depășit pe britanicul Matthew Richards. Popovici a fost cel mai rapid atât în serii, cu 1:45:65, cât și în semifinale, cu 1:44:53.

Popovici a adus prima medalie României la JO 2024.  David Popovici a adus a 91-a medalie de aur pentru România în istoria Jocurilor Olimpice.

David Popovici a obținut locul 3 în finala probei de 100 metri liber la Jocurile Olimpice din 2024, desfășurată miercuri, 31 iulie.

Înotătorul român a încheiat cursa cu un timp de 47.49. Marele câștigător a fost chinezul Zhanle Pan, care a stabilit un nou record mondial cu timpul de 46.40. Australianul Kyle Chambers a ocupat locul doi, terminând cu o sutime de secundă înaintea sportivului român.

Revista presei