Escrocheria care a făcut ravagii în România revine în forță. Cum poți fi păcălit cu inelul din aur

Escrocheria care a făcut ravagii în România revine în forță. Cum poți fi păcălit cu inelul din aur inel. Sursa foto: Pixabay

Escrocheria pare la prima vedere foarte simplă, iar cine nu-i atent la povestea celui care vine cu propunerea tentată poate rămâne fără bani. În această situație au fost mai multe persoane, în special tinere.

Escrocheria care a făcut ravagii în România, revine în forță

Este vorba despre o escrocherie care era la modă acum 20 de ani. Tot felul de persoane încercau să vândă povești pentru a scoate bani de la cei care-i credeau. Din acest motiv escrocii preferă persoanele tinere care nu au de unde să știe despre această înșelăciune veche.

Este cazul unei tinere care a dat peste un astfel de escroc în Cluj, dar a avut inspirația să nu-l creadă. Aceasta a povestit că a fost abordată de individ care i-ar fi spus că a găsit o verighetă din aur. Bărbatul a încercat să o convingă să-i cumpere verigheta.

Tânăra, aflată în gara din Cluj, a spus că „ stătea jos liniștită, iar un domn se pune vorbind la telefon și se apleacă la un moment dat și  găsește o verighetă de aur pe jos”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Inele De Nuntă, Inele De Aur, LemnEscrocheria care a făcut ravagii în România, revine în forță. Sursa foto: Pixabay

Cum a procedat escrocul cu tânăra din gară

Individul a întrebat-o dacă este a ei, i-a spus că nu este și îi  „zâmbește și tot mă pune să mă uit la el. Îi zic: uitați că este aici Centro Trans, fata aia lucrează aici, lăsați-l acolo”, i-a spus fata.

Dar, mai spune tânăra încolțită de bărbat, el a insistat „și mă întreabă dacă sunt măritată. Zic: da. Apoi, iar îmi arată inelul. Îi zic: lăsați-l la fata aceea. Cine l-a pierdut, poate vine înapoi și îl ia. Apoi încearcă sa mi-l pună în mână. Moment în care eu zic nu, nu,nu. Și îmi trag mana. Domnul pleacă, cu inelul în buzunar”.

Inele, Inel De Nunta, Logodnă, NuntăEscrocheria care a făcut ravagii în România, revine în forță. Sursa foto: Pixabay

Oamenii mai în vârstă nu au uitat de această escrocherie

Escrocii se reinventează în funcție de vremuri, iar unii aduc în actualitate metode care au avut succes cu ani în urmă. Iar pentru a păcăli caută victime printre tineri. Inventează tot felul de povești spunând că au nevoie de bani și sunt nevoiți să vândă inele sau verighete care, în realitate sunt tinichele.

Și pentru a fi convingători cer un preț mult mai mic în comparație cu prețurile practicate de bijutieri. O altă metodă este cea în care te jefuiește, cât timp tu analizezi bijuteria respectivă.

Cineva spunea că era în autogară și s-a trezit cu un individ care s-a prefăcut că a găsit o verighetă din aur. Acesta a băgat-o  în buzunar întrebând persoana dacă o vrea „că el nu are ce face cu ea si ca nu are timp sa umble pe la casele de amanet”.

Revista presei