Pui umplut. O rețetă fabuloasă, transmisă din generație în generație

Pui umplut. O rețetă fabuloasă, transmisă din generație în generație Sursa foto: Pixabay

Atunci când vorbim de mesele în familie, gândul ne duce la acea rețetă de pui pe are o făcea bunica sau mama. Nimic nu pare să înlocuiască gustul special al copilăriei, însă lucrurile sunt cât se poate de simple. Anumite condimente și ierburi îi dau savoarea apare pe care nu o poți uita nicicând. Pe lângă gustul delicios și versatilitatea în gătit, carnea de pui este o sursă importantă de proteine și alți nutrienți esențiali, ceea ce o fac o alegere sănătoasă.

Rețetă de pui simplă și rapidă. Ingrediente necesare

Mesele în familie sunt un moment de reuniune și de întărire a legăturilor dintre membri. În multe culturi, puiul este un aliment de bază în mesele festive sau de sărbătoare. Preparatele sunt transmise adesea din generație în generație, însă uneori se pierd. Această rețetă de pui este ușor de făcut și oferă savoarea celei făcută de bunica. Pentru a o prepara ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • un pui întreg;
  • o ceapă;
  • doi căței de usturoi;
  • 25 grame de unt;
  • 20 grame de pătrunjel;
  • oregano;
  • sare și piper;
  • ulei;
  • 100 grame de pâine.
Carne de pui

Sursa foto: Carlosgaw/Getty Images

Mod de preparare

Rețeta de pui este ușor de pregătit. Primul pas este umplutura. Într-un blender punem pătrunjelul tocat mărunt și pâinea tăiată cubulețe și mărunțim totul. Punem apoi o tigaie pe foc, în care punem ulei și ceapă tocată mărunt. Călim pentru aproximativ două minute, iar apoi adăugăm usturoiul tocat. Lăsăm pe foc pentru încă două minute, apoi adăugăm amestecul de pâine cu pătrunjel. Mai lăsăm tigaia pe foc două minute, apoi transferăm compoziția într-un bol.

Puiul îl așezăm într-un vas termorezistent și apoi îl ungem cu untul la temperatura camerei. Condimentăm carnea cu sare, piper și oregano. Ulterior umplem puiul cu amestecul de pâine, pătrunjel, ceapă și usturoi. Adăugăm 100 ml de apă și băgăm totul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ o oră și jumătate, potrivit bucatarialidl.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Garnitură pentru această rețetă de pui

Rețetă de pui și cartofi cu mozzarella

Imagine creată cu ajutorul AI

Carnea de pui poate fi servită cu mai multe garnituri. Pentru cei care aleg ceva ușor, pot pregăti o salată de roșii sau una verde, în funcție de preferințe. Cartofii pot fi o altă variantă de garnitură, iar cei cu mozzarella vor încânta papilele gustative și se potrivesc perfect pentru această rețetă de pui, servită la mesele în familie.

Cartofii cu mozzarella se pregătesc extrem de ușor. Cureți cartofii și îi tai în cubulețe mici. Îi speli, îi lași la scurs și apoi îi tapotezi cu un prosop de hârtie. Îi pui într-un bol și îi condimentezi cu usturoi granulat, sare și piper. Adaugi și două linguri de ulei și apoi amesteci totul. Într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt așezăm cartofii și îi punem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ o oră. La jumătatea timpului întoarce-i cu o ajutorul unei palete.

Cât timp cartofii stau la cuptor, pregătește mozzarella. În funcție de preferințe putem pune mai mult sau mai puțină brânză. O radem într-un bol mare, peste care punem cartofii fierbinți și amestecăm totul. Ulterior îi putem să îi așezăm pe un platou mare, alături de carne. Această rețetă de pui va încânta papilele gustative ale întregii familii.

Revista presei