Haos pe Aeroportul Otopeni. Două curse aeriene au fost anulate. Update

Haos pe Aeroportul Otopeni. Două curse aeriene au fost anulate. Update Aeroportul Otopeni. Sursa foto: Facebook/ Bucharest Airports

Update:

Încă un zbor a fost anulat de pe Aeroportul Otopeni sâmbătă dimineață. Astfel, numărul lor a ajuns la două. Experții spun că situația de la noi e una dintre cele mai bune, având în vedere că alte țări au înregistrat zeci de anulări de curse.

Știre inițială:

București. E din nou haos pe Aeroportul Otopeni după pana informatică ce a afectat mai multe companii aeriene în cursul zilei de vineri, din cauza unei erori a Microsoft.

Ne puteți urmări și pe Google News

În această dimineață, o altă cursă aeriană a fost anulată, iar alte câteva zeci au întârzieri semnificative. Pasagerii s-au trezit abia în aeroport că nu mai pot zbura spre destinația dorită.

Zboruri întârziate pe Aeroportul Otopeni

Întârzierile sunt și de până la câteva ore, iar sute de oameni așteaptă acum informații despre zborul lor.

Unii dintre ei și-au petrecut inclusiv noaptea în Aeroportul Otopeni.

De asemenea, la check-in s-a format o coadă de câțiva zeci de metri, potrivit digi24.

Situația s-a agravat ieri din cauza unei pene informatice ce a afectat companii aeriene din întreaga lume, provocată de o eroare la Microsoft.

Wizz Air, Otopeni

Wizz Air. Sursa foto: Facebook/ Bucharest Airports

Mai multe curse aeriene au fost afectate vineri

Vineri, mai multe zboruri de pe Aeroportul Otopeni au fost afectate de pană informatică a sistemului Microsoft, provocând întârzieri la plecare, conform informațiilor furnizate de reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).

Astfel, zborul Wizz Air 3125 către Abu Dhabi a avut o întârziere estimată de o oră, în timp ce Wizz Air spre Bologna a întârziat cu 48 de minute. Zborul Wizz Air 3021 către Tenerife a fost întârziat cu o oră și 10 minute, Wizz Air 3099 către Memmingen cu 45 de minute, iar Wizz Air 3199 spre Bari a avut o întârziere de două ore și 30 de minute.

De asemenea, Wizz Air 3093 spre Dortmund și Wizz Air 3089 spre Basel au înregistrat întârzieri de câte o oră și 55 de minute fiecare pe Aeroportul Otopeni.

Curse din întreaga lume au fost întârziate sau anulate

Nu doar zborurile de pe Aeroportul Otopeni au fost afectate de pana informatică.

Marile companii aeriene americane, precum Delta, United și American Airlines, au suspendat vineri dimineață toate zborurile din cauza problemei cu sistemele de comunicație.

Pasageri

Pasageri. Sursa foto: Orna/ Pixabay

FAA a informat companiile aeriene că toate zborurile, indiferent de destinație, au fost suspendate din cauza acestor probleme de comunicare.

Vineri dimineață, traficul aerian a fost suspendat și pe aeroportul Berlin-Brandenburg din cauza unor probleme tehnice, conform surselor de presă germane.

De asemenea, aeroportul Schiphol din Amsterdam, unul dintre cele mai mari centre de tranzit din Europa, a fost afectat de pană informatică globală, a declarat un purtător de cuvânt, potrivit Agerpres.

Revista presei