Universitatea Craiova și-a aflat adversara din Conference League. Gâlcă se așteapta o altă echipă

Universitatea Craiova și-a aflat adversara din Conference League. Gâlcă se așteapta o altă echipă Universitatea Craiova. Sursa foto: Facebook/Universitatea Craiova © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Europa. Universitatea Craiova o va întâlni în turul 2 preliminar din Conference League pe vicecampioana Sloveniei, NK Maribor.

Universitatea Craiova o va întâlni pe NK Maribor în turul 2 preliminar din Conferece League

Universitatea Craiova și-a aflat adversara din Conference League chiar în ziua în care divizionara Corvinul Hunedoara a obținut o calificare istorică în turul 2 preliminar din Europa League. Echipa antrenată de Costel Gâlcă au stat cu ochii pe dubla din Europa League dintre dintre Maribor (Slovenia) și Botev Plovdiv din Bulgaria.

Pierzatoarea dintre cele două o va întâlni pe Universitatea Craiova. Calificarea bulgarilor a fost o surpriză pentru toată lumea, în condițiile în care Maribor a plecat cu prima șansă. Botev Plovdiv s-au impus pe teren propriu, cu 2-1 în manșa tur.

Universitatea Craiova

U. Craiova. Sursa foto: Facebook

Lotul slovenilor valorează puțin peste 10 milioane de euro

Iar în meciul de joi seară, 18 iulie, bulgarii au remizat 2-2, și astfel au acces în turul 2 preliminar din Europa League unde vor primi vizita grecilor de la Panathinaikos. Maribor - Universitatea Craiova se va disputa pe 25 iunie în Slovenia, iar returul se va juca pe 25 iunie pe arena din Bănie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lotul slovenilor este cotat la puțin peste 10 milioane. De 16 ori campioană în Slovenia, NK Mariboreste o echipă cu experiență în cupele europene. Vicecampioană în competiția internă, Maribor s-a clasat pe locul doi la 12 lungimi de undă în spatele campioanei Celje.

Universitatea Craiova-NK Maribor

Universitatea Craiova-Nk Maribor. Sursa foto: Facebook/U. Craiova

Universitatea Craiova va juca turul secund pe 1 august

Cel mai experimentat jucător al slovenilor este mijlocașul Josip Ilicic. Internaționalul în vârstă de 36 de ani a jucat în Serie A la Atalanta, dar a decis să se retragă în țara natală. În stagiunea trecută din Conference League, Maribor s-a împiedicat în turul 3 preliminar, fiind bătută la scor (1-6) de Fenerbahce.

Viitoarea adversară a craiovenilor, Maribor, a pierdut în stagiatura din 2022/23 contra CFR-ului Cluj. Adversarele echipelor românești din cupele europene.

  • FCSB - Maccabi Tel Aviv, turul 2 preliminar din Liga Campionilor;
  • Corvinul - Rijeka, turul 2 preliminar din Europa League;
  • Universitatea Craiova - Maribor, turul 2 preliminar din Conference League;
  • CFR Cluj - Neman Grodno, turul 2 preliminar din Conference League.

Revista presei